Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 juli 2020

gepost 1 year ago, op woensdag, 15 juli 2020 door Crew

In de stad Deinze wordt morgen de aftrap gegeven van de provinciale campagne ‘Doe lokaal’. Het Oost-Vlaams provinciebestuur wil daarmee iedereen aanmoedigen om lokaal te shoppen. Daarom worden 'Doe lokaal’ affiches verspreidt in alle Oost-Vlaamse gemeenten. Klanten die op sociale media inchecken bij hun favoriete lokale ondernemer en daarbij een foto posten met de hashtag #DoeLokaal, maken wekelijks kans op mooie lokale prijzen.

-----------------

Fluvius zal morgen werken aan de verkeerslichten op het kruispunt van de N49 en de Nieuwburgstraat in Assenede. Door de werken zullen de verkeerslichten donderdag van 9 tot 16 uur buiten dienst zijn. Afslaan zal niet mogelijk zijn. Het zal ook niet toegelaten zijn om de N49 te kruisen.

----------------------

Door frequente en dure herstellingen zullen de roltrappen in het station van Brugge de komende tijd niet werken. De roltrappen zijn eigendom van VME Globaal Hart van Brugge. Deze roltrappen en trappenpartij zijn dus privé-eigendom maar met een publiek karakter. Geregeld werd door de stad Brugge contact opgenomen met de eigenaar met het oog om de roltrappen terug in werking te stellen, maar zonder resultaat.

--------------------

Dienstencheque bedrijf Dome Assistance met vestigingen in onder andere Aalter en Eeklo laat sollicitaties doorgaan in een mobile home. Met de Dome Mobiel rijden ze tot bij de sollicitant zodat die zich de verplaatsing kunnen besparen. Mensen uit de regio die op zoek zijn naar een dienstencheque bedrijf kunnen via de DomeApp makkelijk een afspraak maken.

----------------

Vorige week zijn de gemeentelijke speelpleinwerking Adegem en Kleit en speelpleinwerking Oranje in Maldegem uit de startblokken geschoten om kinderen een zomer vol vakantieplezier te bezorgen. In Adegem en Kleit mocht de speelpleinwerking elke dag 120 kinderen opvangen. Dat zijn evenveel kinderen als vorig jaar. Dit jaar is er ook extra aandacht om de speelpleinwerking coronaproof te organiseren.

------------------

Het 39ste Cactusfestival vindt plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021. Door het coronavirus ging de editie 2020 niet door.

Normaal zouden de deuren van het 39ste Cactusfestival afgelopen weekend openen rondom het Minnewaterpark in Brugge.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws