Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 juli 2020

gepost 1 year ago, op dinsdag, 14 juli 2020 door Crew

Als het van burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo afhangt komt er een fusie tussen Eeklo-Sint-Laureins en Kaprijke. Sint-Laureins heeft laten blijken geïnteresseerd te zijn. Kaprijke kent geen groot draagvlak voor een fusie met Eeklo. De burgemeester van Eeklo bevestigd dat, en als er ooit een fusie komt, dan komt Eeklo niet op de eerste plaats.

----------------------

In de Parkstraat in Beernem werd een som geld gestolen uit een woning. De politie Het Houtsche is een onderzoek gestart. Hoe de dader de woning kon betreden, is niet duidelijk. De politie ging ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en stelde een proces-verbaal op.

---------------------

Op het industrieterrein Blauwe Toren in Brugge is maandagmiddag op de parking van een garage brand uitgebroken in het motorcompartiment van een SUV.

De eigenaar van de wagen kon met een paar poederblussers de brand in het motorcompartiment blussen. De gearriveerde brandweer diende enkel het motorblok af te koelen en te controleren of alles veilig was. Niemand raakte gewond

-------------------

Aalter is een ‘Hartveilige gemeente’. Om die titel kracht bij te zetten, hangen op veertien verschillende plaatsen zogenaamde AED-toestellen (automatische externe defibrillator) of hartstarters. Via www.aalter.be/aed kun je de locaties van de AED-toestellen bekijken.

--------------------

Burg. Lionel Pussemierstraat in Eeklo zal vandaag dan toch niet onderbroken zijn laat het stadsbestuur aan onze redactie weten. Door weersomstandigheden zijn de werken uitgesteld naar augustus
----------------------

De politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) organiseert deze week net voor de start van het bouwverlof een preventieactie tegen diefstallen op bouwwerven. Vrijwilligers gaan nog tot en met vrijdag op pad om aannemers op bouwwerven aan te spreken en preventietips mee te geven om diefstallen op hun werf tijdens het bouwverlof te voorkomen.

-----------------

Op donderdag 1 oktober 2020 finisht de derde rit van de BinckBank Tour in Aalter. En er is meer: er zal ook een BinckBank Tour-rit vertrekken in Aalter in 2021.

Nadat de BinckBank Tour eerder uitgesteld werd door de coronamaatregelen, is het lokaal bestuur blij dat het, naar jaarlijkse gewoonte ondertussen, alle inwoners ook in 2020 van de UCI WorldTourwedstrijd kan laten genieten.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws