Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 juli 2020

gepost 11 months ago, op woensdag, 15 juli 2020 door Crew

AZ Alma in Eeklo zal de huidige bezoekregeling niet versoepelen, en zal die minstens nog tot het einde van augustus aanhouden.

De dagelijkse stijging van het aantal nieuwe besmettingen met COVID-19 in België maakt dat het ziekenhuis de huidige maatregelen voor bezoek aan en begeleiding van patiënten op consultatie blijven handhaven. Bezoek aan iemand die in het ziekenhuis ligt, blijft beperkt tot één persoon per keer en een mondmasker dragen is er verplicht.

-------------

De Brugse Veemarkt, tussen Sint-Andries en Sint-Michiels, ondergaat de komende jaren een totale make-over. De oude loodsen maken plaats voor kantoren, winkels en woningen. Op de Brugse Veemarkt komt ook een park, een ondergrondse parking én ook terug een overdekte markt.

-----------------------

In Gent is er deze zomer een nieuwe kermis op het Sint-Pietersplein. Die komt er in de plaats van enkele kleinere kermissen die niet zullen doorgaan. Er komt geen kermis op de Vrijdagmarkt tijdens de Gentse Feesten. Dat zegt ook Wesley Degroote die een lunapark uitbaat: ****

De Zomerfoor zal dus op het Sint-Pietersplein staan. De stad kiest voor het Sint-Pietersplein omdat daar meer ruimte is om alles veilig te organiseren. Al is die plaats die zo toeristisch gelegen: *****

aldus Wesley Degroote van Lunapark Pluche Palace.

----------------------

Als je deze zomer nog wat kermisvertier zoekt kan je naar naar het Sint-Pietersplein in Gent. Daar is de zomerkermis begonnen . De drie Gentse foren worden uitzonderlijk samengebracht in één grote ‘coronakermis’. Dat vertelt ook Lunapark-uitbater Wesley Degroote: **** Sinds 1 juli zijn foren weer toegestaan, de stad Gent kon hierdoor weinig publiciteit maken voor de Kermis op het Sint-Pietersplein: **** Je hoorde Wesley Degroote vanuit zijn Lunapark Pluche Palace die nog tot 26 juli opgesteld staat op het Sint-Pietersplein van Gent.

---------------------

Mondmaskers zijn verplicht op de wekelijkse donderdagmarkt in Eeklo.

De markt vindt elke donderdagvoormiddag plaats op de verkeersvrije N9, pal in het centrum van de stad. Het bestuur volgt - met het verplicht dragen van een mondmasker op de wekelijkse markt - de aanbevelingen nauwgezet op, en volgt het advies van de Hoge Gezondheidsraad.

-------------------

De gemeente Oostkamp heeft onder haar inwoners een ‘burenhulpkaartje’ verspreid. Het initiatief moet de verbondenheid in de straten en wijken stimuleren.

Door de kaart aan je ruit te hangen, geef je aan dat je bereid bent je buren een handje te helpen met boodschappen doen, het gras te maaien of een klusje uit te voeren. Oostkamp wil zich met het initiatief verder etaleren als warme gemeente.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws