Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 14 juli 2021

gepost 12 months ago, op woensdag, 14 juli 2021 door Crew

De coronacijfers stijgen weer, ook in het Meetjesland. Vooral in Aalter en Evergem zijn er de voorbije veertien dagen opvallend meer besmettingen vastgesteld. In Aalter zelfs plots vijf keer meer: maar liefst 79 besmettingen de voorbije twee weken. Blijven houden aan de maatregelen, zoals handen wassen en masker dragen op drukke plaatsen blijft nodig.

----------------------

Groen en CD&V dienden klacht in bij de provinciegouverneur omdat de gemeente Maldegem 1,2 miljoen euro betaalde voor gronden. En dat terwijl de gronden maar geschat waren op 375.000 euro. Volgens de burgemeester was het een unieke kans om naast de sportsite uitbreidingsgrond te kopen, maar dat vindt de oppositie niet. Ook in de toekomst zal de gemeente Maldegem die gronden dus kunnen aankopen, maar dan tegen een normale prijs.

----------------

Eeklonaar en scheidsrechter Peter Haeck kreeg twee jaar geleden tijdens een wedstrijd op het voetbaltoernooi van Roal Benti een klap op het hoofd van een opgefokte speler. Nu, twee jaar later is de rechtszaak afgerond. Met het nieuwe seizoen in aantocht ijvert Peter voor meer respect voor scheidsrechters.

---------------

Liefhebbers van de echte vinylplaten kunnen op zondag 18 juli naar de derde platenbeurs van jeugdhuis Kadans in Aalter. Op de platenbeurs staan vinylplaten centraal, al zijn er ook verkopers die cd’s en zelfs platenspelers zullen verkopen. Door de coronamaatregelen vindt de platenbeurs dit jaar buiten plaats. De beurs is gratis te bezoeken van 10 tot 15 uur. Geïnteresseerde verkopers kunnen nog een plaatsje reserveren via [email protected].

----------------------

De coronacijfers in Brugge zijn de voorbije week flink gestegen. Er werden 98 besmettingen vastgesteld, waar er één week eerder ‘maar’ 37 waren. Er wordt in Brugge opgeroepen om de maatregelen te blijven naleven”. 75 procent van de Bruggelingen kreeg al een eerste prik, 43,7 procent is volledig gevaccineerd, maar de besmettingen gaan toch weer de lucht in. De vele testen in het kader van reisplannen verklaren de stijgende besmettingscijfers.

------------------------------

Aalter wil de komende vier jaar een pak lokale wegen vernieuwen. Er wordt 4 miljoen euro aan de kant gezet, om alles samen 100 kilometer wegen te vernieuwen. De 100 kilometer lokale wegen die met dit budget aangepakt worden, komen bovenop de projecten waar rioleringen voorzien worden en de wegen dus ook al vernieuwd worden.

--------------------------

De wekelijkse donderdagmarkt van Eeklo keert vanaf 15 juli terug naar haar oorspronkelijke plaats. Vanaf komende donderdag zullen de marktkramen weer opgesteld staan in de Boelare, de ventweg langs de N9, op het marktplein, het ceremonieplein en op het Kerkplein. “Reden hiervoor is dat de opgelegde maatregelen tegen de verdere verspreiding van corona versoepeld zijn, dat schrijft het HLN.

-----------------------

Kaaswinkel Chee(r)se aan het station in Aalter wint de prijs van ‘Mooiste Kaastoog 2021’. De wedstrijd ging op zoek naar de winkel die de ‘kazen van bij ons’ best in de kijker zette. De wedstrijd is een onderdeel van de ‘Beste Versspecialist 2021’, een initiatief van VLAM. Maarten Lanckzweirt verkoopt geen enkele Nederlandse kaas en zegt in HLN dat Belgen best wat chauvinistischer zijn op alles wat ons kleine landje te bieden heeft.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws