Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 13 juli 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 11 juli 2021 door Crew

De Brugse hotelsector blijft maar klappen incasseren. Ook deze zomervakantie valt het aantal boekingen flink tegen. Amper één op de vijf hotelkamers is momenteel bezet. In een normaal toeristisch jaar zijn in de zomer in Brugge 8 tot 9 op de 10 kamers verhuurd. Nochtans lijkt het toerisme in Europa weer volop aan relance toe. In Brugge merken ze daar niks van.

-------------------

De vereniging ’t Folk Ursel gooit na een kwarteeuw de handdoek in de ring, en stopt met organiseren van (folk)concerten. ’t Folk Ursel had haar thuisstek in de zaal Katerhoek in Ursel. In november 1996 hebben een aantal muziekliefhebbers de vereniging opgericht.

-----------------------

Het lokaal bestuur van Aalter geeft deze avond op dinsdag 13 juli 2021 een online infovergadering over de start van de werken in de stationsomgeving van Sint-Maria-Aalter. Tijdens het infomoment wordt het verloop van het project voorgesteld. Heb je vragen over het infomoment, dan kan je e-mailen naar [email protected].

------------------

De grootschalige werken aan de Pier gaan deze zomer gewoon door in Blankenberge, maar tot 15 augustus zal dat ‘geluidsarm' gebeuren. Enkele stranduitbaters hadden eerder al hun ongenoegen geuit over hels lawaai. Iedereen wist dat de werken ook tijdens de zomer zouden voortduren zegt het stadsbestuur. Om tegemoet te komen werd afgesproken dat er tijdens het bouwverlof enkel geluidsarme werken uitgevoerd worden aan de Pier.

----------------

Op vraag van Vlaams minister Zuhal Demir heeft Natuur en Bos een tijdelijk verbod ingesteld op het maken van vuur en op roken in de bossen en een aantal natuurgebieden. In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich momenteel situaties van droogte die zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich kunnen meebrengen. Daarom wordt iedereen ook opgeroepen om zeer waakzaam te zijn en elke vorm van vuur (open vuur, roken, vuurwerk, ...) te vermijden.

--------------------

Pieter De Crem heeft in zijn tijd als minister enkele verdienstelijke inwoners van Aalter en Knesselare voorgedragen, voor een vereremerking. Vier mensen zijn nu Officier in de Leopoldsorde: schepenen in Aalter Patrick Hoste, Dirk De Smul en Philippe Verleyen. Door corona kon de ceremonie nu pas doorgaan.

----------------------

De stad Brugge blijft inzetten op de verbetering, renovatie of vernieuwing van de sportinfrastructuur van de Brugse sportclubs. Zo ook bij voetbalclub Zeehaven Zeebrugge waar de bouw van nieuwe kleedkamers een eerste grote stap is. Daarnaast zal er in een latere fase ook een renovatie van het dak van de bestaande kleedkamers gebeuren. Er komt ook een een luifel en verharding voor het clubhuis in Zeebrugge.

------------------

Aalterse ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor hun (aanstaande) baby of peuter kunnen terecht op een nieuw lokaal digitaal loket kinderopvang. Op www.aalter.be/kinderopvang vind je voortaan in één oogopslag alle kinderopvang terug en kan je meteen een aanvraag indienen. Op zoek naar andere informatie of ondersteuning over zwangerschap en de komst van jouw kindje? Neem eens een kijkje op www.aalter.be/huisvanhetkind.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws