Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 15 juli 2021

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 14 juli 2021 door Crew

Aalternaren die al hun eerste prik AstraZeneca kregen, kunnen versneld hun tweede vaccin halen. Inwoners kunnen hun afspraak voor hun tweede prik AstraZeneca zélf vervroegen. Voor alle duidelijkheid: voor wie gevaccineerd werd met een ander vaccin, verandert er niks.

-----------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo wil niet wachten op het nieuwe theaterseizoen dat pas in september start, en trekt deze zomer naar de Huysmanhoeve met een zomerprogramma. Je hoort Joke Willems: ***** De zomerprogrammatie duurt tot 11 september.” Info: www.ccdeherbakker.be.

---------------------------

Drukland.be, één van de grootste drukkerijen van de Lage Landen, opent een vestiging op de Markt van Brugge. Het is meteen de eerste vestiging in ons land. Het bedrijf is nog op zoek naar 10 werknemers met kennis en ervaring in de sector. De Nederlandse drukkerij is met meer dan 100.000 klanten nu al de nummer twee op de Belgische markt en wil met de opening van een eerste Belgisch kantoor hier marktleider worden.

--------------

De Ruiseleedse sportdienst heeft deze zomer voor het eerst een skeelerroute uitgewerkt. Die brengt je langs rustige, groene wegen van Ruiselede en Aalter. De tocht vormt een lus van 20 km.

------------------

Een jaar nadat Aalter het Kasteel van Poeke voor een symbolische euro verkocht aan Vlaanderen, kwam minister Zuhal Demir ook symbolisch de sleutel ophalen. Het Kasteel van Poeke kostte de gemeente Aalter jaarlijks een ferm bedrag aan onderhouds- en renovatiekosten terwijl het gebruik ervan eerder beperkt is. De onderhoudskosten die zullen nu gedragen worden door de Vlaamse Overheid.

-----------------

Via een korte online bevraging peilde Toerisme Oost-Vlaanderen bij de logiespartners in de Oost-Vlaamse regio’s naar zomermaanden. Bijna 7 op 10 heeft positieve vooruitzichten qua logiesbezetting in de maand juli. In augustus is dat 62% maar hier heeft men vaker nog onvoldoende zicht op wat de bezetting zal geven. Ruim 1 op 5 voorziet een slechte bezetting. Bij hotels zijn de vooruitzichten minder gunstig.

----------------

De Gemeente Aalter en de vereniging COMEET lanceren twee nieuwe interactieve wandelroutes en een fietstocht. Centraal staat het ‘Verhaal van het Kanaal’met de boeiende en rijke geschiedenis van het kanaal Gent-Oostende. Het ‘Verhaal van het Kanaal’ is het resultaat van het werk van twee studenten publieksgeschiedenis, die zochten meer info over het Aalterse Erfgoed.

---------------

Bezoek deze zomer zeker de Huysmanshoeve in Eeko. Dit iconische gemeenschapscentrum werd gebouwd in de 17de eeuw en doet vandaag dienst als Provinciaal Streekcentrum. De Huysmanshoeve in Eeklo verkoopt ook lokale lekkernijen, horen we van Sven De Wever: ***** Bij de Huysmanshoeve in Eeklo starten ook tal van fiets- en wandelroutes.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws