Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 13 oktober 2021

gepost 9 months ago, op woensdag, 13 oktober 2021 door Crew

Het circulatieplan van Aalter is bijna anderhalve maand van kracht, maar het blijft wachten op het aangekondigde eenrichtingsverkeer in de Rozestraat in Ursel. In veel straten werd op 1 september eenrichtingsverkeer ingevoerd. Dat zou ook in de Rozestraat gebeuren, maar daar mag je vandaag nog altijd in beide rijrichtingen rijden.

-------------------------------

De twee vestigingen van de school De Kaproenen in Brugge zijn dinsdag gesloten na een aantal positieve coronagevallen. In samenwerking met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) wordt nu bekeken hoe leerlingen en leerkrachten getest zullen worden. Of er deze week nog les gegeven wordt in de Kaproenen in Brugge zal in samenspraak met het CLB beslist worden. Voorlopig is er geen sprake van thuisonderwijs.

-----------------------------

Op de N44 ter hoogte van Aalter-Brug is dinsdagochtend een maïskar losgekomen van een tractor. De politie van Aalter kwam meteen ter plaatse en zorgde er voor dat het euvel zonder al te grote verkeershinder werd opgelost.

----------------------------

Van maandag 18 oktober tot vrijdag 5 november is een deel van de Donkse Heirweg in Donk (Maldegem) afgesloten voor doorgaand verkeer. Een aannemer voert daar een kleine drie weken werken uit in opdracht van De Watergroep. Het gaat om herstellingswerken aan een rioolaansluiting,

-------------------------

Aalter gaat wellicht toch geen nieuw politiekantoor bouwen naast het gemeentehuis in de Europalaan. Achter de schermen wordt onderzocht of er een groot veiligheidsgebouw kan komen waar de politie en brandweer samenhuizen. Dat zou op de site van de vroegere school Sint-Jozef komen.

----------------------

Eeklo heeft een tweede regenboogzebrapad ingehuldigd. Na het Sportpark, ligt er nu ook een in de Oostveldstraat ter hoogte van het Heldenpark. Het stadsbestuur van Eeklo hoopt met dit zebrapad opnieuw de sociale acceptatie van LHBT+ of de holebigemeenschap te bevorderen.

--------------------------

De Academie van Aalter geeft haar leerlingen letterlijk een podium. ‘Academie op scène’ wordt een reeks van vier gratis voorstellingen. Op vrijdag 22 oktober gaat er al een eerste voorstelling door. De Academie van Aalter heeft 1.300 leerlingen in muziek, woord, dans en theater. Het geeft hiermee de mensen de kans om het talent van de leerlingen te ontdekken, maar ook om het theater en de rest van het nieuwe kunstencentrum in Aalter te leren kennen.

----------------------------------------

Een aannemer start op maandag 18 oktober met herstellingswerken aan het fietspad langs de N434 in Sint-Laureins. De werken gebeuren over een afstand van 1,7 kilometer. Het fietspad krijgt een asfaltlaag. De werfzone loopt van de Moerstraat over de Bentillestraat tot het kruispunt Kerselaarstraat in Sint-Laureins.

-------------------------------

De stad Brugge zet tijdens de eindejaarsperiode liefst 972 kerstbomen op het openbaar domein. Lokale handelaars kunnen een gratis exemplaar bestellen bij de stad en er komen hoge kerstbomen op Burg en Markt. Brugge wil de gezellige sfeer van het evenement Wintergloed door trekken doorheen de hele stad.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws