Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 14 oktober 2021

gepost 6 days ago, op donderdag, 14 oktober 2021 door Crew

Reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en België moet tegen het herfstverlof makkelijker worden dan het nu is. Brugge is sterk afhankelijk van het toerisme uit het Verenigd Koninkrijk. Britten moeten nu naast hun vaccinatiecertificaat ook een recente negatieve PCR-test voorleggen om België binnen te mogen. Uit een recente bevraging blijkt dat Britten momenteel slechts 2,2 procent vertegenwoordigen van de toeristen, normaal ligt dat aandeel op 25 tot 30 procent.

----------------------------

Basisschool Sint-Antonius Balgerhoeke in Eeklo sluit vandaag uit voorzorg één dag haar deuren. “Omdat deze week twee leerkrachten van het team positief testten op Covid, besloot de directeur uit voorzorg al haar personeel te laten testen. Omdat niet meteen alle resultaten van de leerkrachten binnen zijn, wordt uit voorzorg op deze donderdag geen onderwijs georganiseerd. --------------------------------

Eeklo telt af naar het derde weekend van oktober, want dat is traditiegetrouw de winterkermis in de stad. De foorreizigers nemen een standplaats in op het markt- en ceremonieplein op 15, 16 en 17 oktober. Je kan een bezoek aan de winterkermis combineren met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Komt dat zien!’ over meer dan honderd jaar kermisaffiches in het Meetjesland.

-----------------------------

Het Comité voor Initiatief Maldegem organiseert op zaterdag 30 oktober het tweede Halloweenfestival. Met verschillende acts wordt het uitgebreide parcours naar het gemeentelijk park aangekleed in een griezelige, maar gezellige plaats. Het parcours start aan de parking van school De Driesprong in de Katsweg en eindigt aan het Sint-Annakasteel in Maldegem.

------------------------------

Het vaccinatiecentrum in het Sportpark van Aalter is momenteel dicht. Vanaf 28 oktober gaat het weer open, voornamelijk voor de derde prikken. Er zijn in het vaccinatiecentrum van Aalter al meer dan 43.000 vaccins gezet. Het zou normaal nu sluiten, maar omdat er ook een derde boostervaccin komt voor alle 65-plussers, blijft het zeker nog tot het einde van het jaar open. -----------------------------

Nog tot zondag 17 oktober staat de tent van circus Picolini naast het gemeentehuis van Aalter. De kinderen van de lagere school Emmaüs schitteren als heuse circusartiesten. De kinderen hebben wekenlang de verschillende technieken geoefend die de circusdirecteur hen al eerder aanleerde. Er zijn zes voorstellingen vanaf morgen vrijdag 15 oktober. Ook de circusfamilie zal enkele spectaculaire acts brengen.

----------------------------------------

De vijf locaties van de Kringloopwinkels Meetjesland zetten op zaterdag 16 oktober de deuren open voor een feestelijke ‘Dag van de Kringloopwinkel’.In het Meetjesland kan je naar de kringloopwinkel in Eeklo, Aalter, Lievegem, Maldegem en Assenede. Dit jaar opende de Kringloopwinkel van Eeklo ook een nieuw gedeelte. Het volledige feestprogramma vind je op www.kringloopwinkelsmeetjesland.be.

-----------------------------------

Jan Leyers en Paul Michiels kondigen een nieuwe tournee aan van hun groep Soulsister. Ook Maldegem staat op de affiche. Het duo start eind deze maand een nieuwe tournee die hen tot maart volgend jaar in alle hoeken van Vlaanderen brengt. Na een lange periode bracht Soulsister drie weken geleden een nieuwe single uit. ‘Something I Need To Know’ Tickets en info: www.tttartists.be.

--------------------------------

De NMBS heeft boekenruilkasten geïnstalleerd in de stations van Brugge, Oostende en Torhout. Met de boekenruilkasten in de stations worden de reizigers uitgenodigd om een boek te lenen, het op hun gemak te lezen tijdens één of meer treinreizen, en het dan in een andere boekenkast achter te laten.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws