Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 15 oktober 2021

gepost 9 months ago, op vrijdag, 15 oktober 2021 door Crew

Door corona kon je niet zomaar naar het gemeentehuis of het recyclagepark. Je moest een afspraak maken. Nu zowat alle coronaregels geschrapt zijn, blijft het in Aalter nog altijd nodig om een afspraak te maken om naar het gemeentehuis of het containerpark te gaan. Op het containerpark loopt dat zeer vlot, en zijn er voor de bezoekers geen wachttijden meer.

--------------------------

Eeklo wil de draad opnemen met de organisatie van de ondernemersaward Theo. Volgend jaar komt een nieuwe editie. Theo staat voor ‘Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen’. Die werd eerst jaarlijks uitgereikt, en nadien tweejaarlijks. Door corona is de trofee wat in de vergeethoek geraakt, maar daar wil het nieuwe stadsbestuur van Eeklo iets aan doen. -----------------------

De acht Brugse toezichthouders op het naleven van milieubepalingen en een goede ruimtelijke ordening hebben dit jaar al 447 klachten of meldingen van overtredingen behandeld. En daar zitten opmerkelijke vaststellingen tussen zoals afvalwater dat zomaar in de Brugse reien vloeit, grote reclameborden aan gevels, overdreven lawaai van padelvelden of geluidsoverlast door waterpompen van zwembaden.

----------------------------

Scouts De Witte Kaproenen uit Aalter tellen af naar morgen zaterdag 16 oktober, voor de 43ste editie van de Putfeesten. De Putfeesten vinden plaats in Ten Dauwe, met Aalterse dj’s en optreden van Dhont & The Hitmen uit Knesselare.

--------------------------------

Op maandag 18 oktober starten grote wegen- en rioleringswerken in de regio Verbranden Bos, Kallestraat en Zandakkers in Adegem (Maldegem).De werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen vijftien maanden duren. Er komt onder andere een dubbelrichtingsfietspad in Verbranden Bos, en in de Kallestraat tussen Verbranden Bos en de Krommewege in Adegem.

-----------------------------

De Politiezone Meetjesland Centrum voerde dit jaar al 830 uur snelheidscontroles uit over het gehele grondgebied. Dat gebeurde met zowel bemande als onbemande snelheidscamera’s. Meer dan 94 procent van de bestuurders hield zich aan de toegelaten snelheid. Samen met de Vlaamse Overheid blijft de politiezone investeren om de verkeersveiligheid te verhogen, onder andere door de uitbouw van verschillende trajectcontroles.

-------------------------------

De vrienden van ’t Kaaiken in Eeklo rouwen om de plotse dood van ondervoorzitter Carlos Eggermont. Hij overleed dinsdag en werd amper 64 jaar. Met Carlos verliest de dekenij een gedreven medewerker die altijd paraat stond om te helpen.

------------------------

Na Eeklo en Zelzate slaat de fusiekoorts nu ook toe in Assenede. De gemeenteraad moet goedkeuring geven om gesprekken op te starten. Door haar geografische ligging midden in het Meetjesland, zijn er voor Assenede een pak mogelijkheden. Burgemeester Philippe De Coninck wil zeker niets doen zonder ook de inwoners van Assenede hierin te horen.

------------------------

De stad Eeklo engageert zich om tegen 2024 duizend nieuwe bomen te planten. Daarvoor heeft het stadsbestuur het Bomencharter ondertekend. In het kader van de ‘Week van het Bos’ roept de stad Eeklo iedereen op om bomen te planten. Sinds 2019, het jaar waarin Eeklo startte met het bijhouden van de bomenaanplant, zijn er 762 bomen bij gekomen.

----------------------------

Het cultuurcafé van cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo is terug open. Drankenhandel Flandria heeft er dinsdag een pop-up gestart, met Ellen De Muynck en Kris Jacobus achter de toog. Het café zal in deze vorm open blijven tot eind december.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws