Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 18 oktober 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 18 oktober 2021 door Crew

De verkeersdienst van de politiezone Meetjesland Centrum voerde een controleactie uit in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst. Er werd voor een totaal van ruim 14.duizend euro aan openstaande verkeersbelastingen geïnd. Tijdens de actie werden er 2.331 voertuigen gescand. De politiezone Meetjesland Centrum schreef daarnaast ook een onmiddellijke inning uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

---------------------------------

De Eeklose Open VLD, voortaan terug te vinden op de oppositiebanken, heeft het beleidsplan van de nieuwe meerderheid onder de loep genomen. “Het is een compliment dat zij verder bouwen op de succesformules van het verleden”, stelt gemeenteraadslid en voormalig schepen Christophe De Waele.

----------------------------------

Natuurpunt opende, samen met partners Mondelēz International en Delhaize, een reuzen-insectenhotel in Damme. Hiermee willen ze de bijenpopulatie die de laatste jaren erg onder druk staat, een duwtje in de rug geven. “De klimaatopwarming en de toegenomen druk op onze watervoorraad zorgen ervoor dat veel natte natuurgebieden in het voorjaar al droogvallen.

-------------------------

Dries Corneille, de sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, is uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Dat heeft de Belgische Sommeliersgilde zondag bekendgemaakt. De prijs werd uitgereikt in het Van der Valkhotel in Nijvel en wordt al enkele jaren georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde en Vlaamse Vereniging voor Sommeliers. Een sommelier kan de prijs maar één keer in zijn carrière winnen. --------------------------












Eeklo kan goede cijfers voorleggen als het gaat om verkeersongevallen. In de eerste zes maanden van het jaar raakten 30 zwakke weggebruikers betrokken bij een ongeval. Schepen van Mobiliteit, Marc Windey is blij dat de geleverde inspanningen hun vruchten afwerpen. Als we dit vergelijken met 2019, toen er 82 ongevallen waren met zwakke weggebruikers, zien we in Eeklo een daling met ruim 23 procent minder ongevallen.

-----------------------------

Het vaccinatiecentrum van Tielt is gesloten. Alles samen werden er in acht maanden ruim 113.duizend coronavaccins toegediend in de Europahal. Over een nieuwe locatie voor het vaccinatiecentrum is voorlopig nog niets gekend. Dit zal zeker de Europahal niet meer zijn. Alle 85-plussers, immuungecompromitteerden en rusthuisbewoners kregen in Tielt er ondertussen al hun derde vaccin.

-------------------------------

Ruim 5.000 sportievelingen namen zondag deel aan de vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon. Dat zijn er evenveel als bij de vorige editie, in 2019. Dat maakt van de Marathon één van de weinige loop- en wandelevenementen dat het na de coronaonderbreking even goed doet als daarvoor. Het marathonparcours startte aan de Dijver en finishte onder het belfort op de Markt.

------------------------------

Johan Ragaert en Jan Martens mogen zich vanaf nu Ridder in de Orde van den Eeclooschen Herbacker noemen. Johan kreeg de titel als erkenning voor zijn gedreven inzet voor Kom op tegen Kanker en Jan Martens voor zijn passie waarmee hij Eeklo op het vlak van erfgoed en cultuur op de kaart blijft zetten.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws