Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 12 oktober 2021

gepost 1 week ago, op dinsdag, 12 oktober 2021 door Crew

Op de E34 richting kust is maandagavond ter hoogte van de afslag richting Aalter een spectaculair ongeval gebeurd. Een personenwagen ging over de kop na een kop-staartaanrijding. De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek als bij wonder slechts lichtgewond.

---------------------------------

Aalter wil na de gemeentefusie nu ook de fusie tussen verschillende verenigingen stimuleren. Clubs uit eenzelfde sector die de fusie willen aangaan, krijgen drie jaar lang een dubbele subsidie.

-------------------------

De stad Eeklo zet deze week de veertig kinderbegeleiders van de BKO’s in de bloemetjes, met een karrenvracht aan complimenten. Stad Eeklo wil tijdens de ‘Week van de Kinderopvang’, die nog tot en met 17 oktober loopt, iedereen in de schijnwerpers zetten die bijdraagt aan de buitenschoolse kinderopvang. Meer dan 500 ouders doen bijna dagelijks een beroep op de veertig kinderbegeleiders van BKO Eeklo.

------------------------------

De Aalterse vereniging ’t Gaardeken organiseert op zondag 17 oktober een binnenrommelmarkt in Lotenhulle (Aalter). Zondag kan je van 8 tot 16 uur terecht in de gemeentezaal op het Guldensporenplein 11 in Lotenhulle.

----------------------------------------

Een bijzonder papieren vel van 500 jaar oud uit een manuscript van Lodewijk van Gruuthuse is weer - even - te bewonderen in Brugge. De stad kocht het zeldzame stuk van de familie van een overleden Britse verzamelaar voor zo'n 35.000 euro.

------------------------

Eeklo wil meer mensen in beweging krijgen en uit hun kot lokken. “Volgend jaar voorziet de stad, eenmalig een budget om op drie pleinen of parkomgevingen fitnesstoestellen in openlucht te plaatsen. Zo krijgen jongeren in onze stad de kans om gratis aan sport te doen. Ook volwassenen en senioren kunnen de buitenfitness zeker gebruiken. In dat kader willen we in onze stad ook meer picknickbanken voorzien.

--------------------------

De uitbreidingswerken van de industriezone Maldegem, in de buurt van de Ringbaan, moeten tegen het einde van het jaar afgerond zijn. De werken in de uitbreidingszone aan de Ringbaan zijn in momenteel in volle uitvoering. De rioleringsinfrastructuur en de onderfundering voor de nieuwe wegen zijn bijna volledig aangelegd.

------------------------------

Ooit waren er 15 grote meubelfabrieken en tientallen kleinere meubelateliers in Eeklo. In de gouden jaren zeventig verdienden 1.500 Eeklonaars hun boterham in die meubelindustrie. Voor de KVVV Eeklo reden genoeg om die rijke meubelgeschiedenis te bundelen in de tentoonstelling ‘Uit het goede hout gesneden’. De werkgroep meubelambacht zet op die manier de Eeklose meubelgeschiedenis in de kijker.

------------------------------

De overdekte schaatsbaan van het Boudewijn Seapark in Brugge gaat op zaterdag 30 oktober opnieuw open voor het publiek. De ijspiste bleef door corona en het tijdelijke vaccinatiecentrum twee jaar dicht. De overdekte schaatsbaan heeft jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers. Tijdens de herfstvakantie zal de ijspiste dagelijks open zijn

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws