Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 13 mei 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 13 mei 2020 door Crew

De VDAB in Oost-Vlaanderen is volop bezig met de opleidingscentra opnieuw in te richten en rekening te houden met de corona maatregelen. Dat zegt ook directeur bij de VDAB Freddy Van Malderen: **** ---0511 Wondelgem start op VDAB---- Een exacte datum om terug open te gaan hangt af van de snelle belevering van de mondmaskers en handgels. Welk opleidingscentra eerst open gaat horen we nog van directeur Van Malderen: ***** Op het einde dus van deze maand zullen enkele centra van de VDAB terug openen na de coronamaatregelen.

----------------

De fabriek Ontex Eeklo trekt de kaart van de ‘nieuwe economie’ en gooit zich op de markt van de chirurgische mondmaskers. Het is de bedoeling om in Eeklo per jaar tachtig miljoen chirurgische mondmaskers van het IIR-type te maken, de soort die ook in ziekenhuizen gebruikt wordt. De fabriek bouwt daarvoor een nieuwe productielijn, die tegen september in gebruik zou genomen worden. Er worden tien extra personeelsleden gezocht. Bij Ontex Eeklo werken al vijfhonderd mensen.

--------------------------

Gisteren was het -Dag van de Verpleging-en nog meer dan anders wordt het zorgpersoneel dan in de bloemetjes gezet. Normaal met zoetigheden, maar die hebben ze de voorbije weken al genoeg gekregen. Daarom strikte het AZ Alma in Eeklo, Eeklonaar Tom Dice en zijn vriendin Kato. Dat zegt ook woordvoerder van het ziekenhuis in Eeklo: Marc Van Hulle over het optreden van The Starlings: **** Intussen vermindert ook in het ziekenhuis van Eeklo het aantal Coraona patiënten : woordvoerder Marc Van Hulle van het AZ Alma.

------------------------

Normaal zou Ursel op 28 juni na meer dan twintig jaar nog eens een airshow krijgen op het militair vliegveld. Ursel Avia was volop bezig met de voorbereidingen, maar door de coronacrisis gaat die vlieger niet op. In 2021 komt de airshow in Ursel er volgens de organisatoren wel, maar daar gelooft Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege uit Aalter van Groen niets van. Ze stelde een vraag aan minister Zuhal Demir en meent uit haar antwoorden op te maken, dat een airshow organiseren in Ursel onmogelijk is. Een airshow levert te veel natuurschade zegt Mieke Schauvliege van Groen.

--------------

Het fablab van Maldegem ,waar uitvinders en ontwikkelaars werken, heeft gelaatsschermen gemaakt, en die ter beschikking gesteld van alle scholen in Maldegem.

Schepen van Onderwijs Glenn Longeville somt de voordelen op van de gelaatsschermen: ****** u3 Iedere inwoner van Maldegem kreeg ook een mondmasker horen we nog van schepen Longeville:***** Aldus tevreden Maldegems schepen Glenn Longeville.

-----------------------------------------

Heel wat landbouwers in de regio zijn op zoek naar mensen die meehelpen met de teelt en pluk van vruchten en gewassen. Deze oproep horen we van de VDAB in Oost-Vlaanderen **** 0511 JOB in de landbouw----Via de website van de VDAB kan je je kandidaat stellen om mee te helpen op een landbouw-bedrijf. De jobs staan open voor iedereen****** Je hoorde directeur Freddy Van Malderen van de VDAB Oost-Vlaanderen over de job in de landbouwsector.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws