Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 12 mei 2020

gepost 7 months ago, op maandag, 11 mei 2020 door Crew

Nu verschillende handelszaken en bedrijven terug de deuren openen komt er een daling in de cijfers van de tijdelijk werklozen, dat zegt ook VDAB directeur voor Oost-Vlaanderen Freddy Van Malderen: **** u1 De uitzendarbeid wordt tot nu toe het hardst getroffen: ****** Tot slot ziet de VDAB in Oost- Vlaanderen nog geen grote ontslagrondes: ***** aldus Freddy Van Malderen Oost-Vlaams directeur bij de VDAB.

-----------------------

Vlaamse Actieve Senioren of VLAS Aalter bestaat 25 jaar door de coronamaatregelen is er voor een vereniging nu niet veel feesten bij”, zegt voorzitster Ria Maes *** u5 Ria bracht dus bij 162 leden met de fiets de potjes honing, de voorzitster vertelt ook hoelang ze daar aan bezig was: ****** De potjes honing werden allemaal intussen op een veilige manier afgezet. Ria Mas van Vlaamse Actieve Senioren .be uit Aalter hoorde je.

-------------------

De eerste dag van het ‘runshoppen’gisteren is in Maldegem rustig verlopen, dat horen we van schepen Glenn Longeville: u4***** Iedereen beseft de nood aan voldoende burgerzin: **** Hou dus voldoende rekening met de coronamaatregelen in jou stad of gemeente.

----------------

Het is geen verrassing dat de coronacrisis gevolgen heeft op de Oost-Vlaamse arbeidsmarkt. De werkloosheid stijgt abrupt en sterk. De zwaarst getroffen gemeenten zijn die in de regio Sint-Niklaas- Dendermonde, dat horen we ook van Freddy Van Malderen van de VDAB ******u2 De VDAB analyseerde ook de cijfers in onze regio: **** aldus directeur Freddy Van Malderen van de VDAB Oost-Vlaanderen over de werkloosheidcijfers.

-------------------------------

VLAS Aalter, de Vlaamse Actieve senioren bestaan dit jaar 25 jaar en had daarvoor een feest gepland in april. Dit is door de corona-maatregelen dit jaar niet kunnen doorgaan, dat zegt voorzitster Ria Maes ****u6 Om er voor te zorgen dat niemand zich alleen voelt tijdens de lockdown, houden de leden met elkaar telefonisch contact ***** en alle info rondom VLAS Aalter, vind je via Vlaamseactievesenioren.be.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws