Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 11 mei 2020

gepost 7 months ago, op zondag, 10 mei 2020 door Crew

Eeklo pompt 500.000 euro in het herstelplan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Er zijn een pak maatregelen, waaronder een half uur gratis parkeren in plaats van een kwartier. Er wordt ook gedacht aan grote terrassen op een parkeervrije markt.

-----------------

Plexiglas, mondkapjes, handgel en grote pijlen op de grond. Het wordt even wennen wanneer we vandaag terug mogen shoppen in onze lokale winkels. Maar ondanks de veiligheidsmaatregelen wordt het ongetwijfeld een blij weerzien tussen handelaars en hun klanten. Dat horen we ook bij optiek Van Renterghem uit Aalter **** Erika van optiek Van Renterghem uit Aalter over de heropening na de verplichte corona-sluiting.

--------------------------------------

Alle scholen in België zijn al sinds 16 maart gesloten. In secundaire school Emmaüs uit de Sint Gerolflaan in Aalter maakten ze van die tijd gebruik om extra te voorzien in het onderhoud van de gebouwen; dat horen we van directeur Filip Roets: ******-0507 onderhoud Emmaus-***** Er werd niet alleen in onderhoud voorzien, er kon tijdens het sluiten van de school ook geschilderd worden horen we nog van de directeur *****

Aldus Filip Roets, technisch directeur van Emmaüs in Aalter.

-----------------------------

Elke volwassen inwoner van Aalter krijgt binnenkort een Aalterbon van 25 euro in de bus. Zo pompt de gemeente 500.000 euro rechtstreeks in de lokale economie.

De gemeente Aalter maakt met de bon van 25 euro elke inwoner blij, en zorgt er meteen ook voor dat het geld integraal terugstroomt naar de handelaars in groot-Aalter.

De Aalterbonnen worden de komende weken bedeeld, en zullen tussen 1 juli en 31 december van dit jaar gebruikt kunnen worden.

---------------------

De inwoners van Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins en Assenede krijgen op vrijdag 15 mei hun gratis mondmaskers in de bus. Dat zegt ook burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde: ****

Volgende week starten de voorbereidingen, en op één dag zal iedere inwoner van Eeklo zijn gepersonaliseerde envelop ontvangen.

--------------------

De scholen bereiden zich volop voor om op het einde van de week op 15 mei te kunnen herstarten dat horen we ook van een onthaalmedewerker van de secundaire school Emmaüs te Aalter: ***** 0705 ---- Klasgroepen en lesroosters worden herschikt en om dit alles geregeld te krijgen gaan vergaderingen digitaal door: ***** Scholen hernemen op 15mei terug de lessen. Zo ook dus in de secundaire school Emmaüs te Aalter.

----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws