Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 mei 2020

gepost 7 months ago, op donderdag, 7 mei 2020 door Crew

De secundaire afdeling van Emmaüs Aalter is in volle voorbereiding om met de nodige voorzorg te kunnen herstarten horen we van technisch directeur Filip Roets:****u4 Ook de lesroosters die werden opnieuw opgesteld hoor je nog van de directeur:***** Filip Roets technisch directeur van secundaire school Emmaüs te Aalter over de voorbereiding om de lessen deels te herstarten op 15en 18 mei.

------------------------

Het Rode Kruis Eeklo en Sint-Laureins heeft een nieuwe datum en nieuwe locatie voor de bloedinzamelingen: op dinsdag 12 mei, voor het eerst in de zaal van Mimosa Eeklo. Er wordt bij de bloedinzameling strikt toegezien op de handhygiëne en ook de afstandsmaatregel van 1,5 meter tussen verschillende personen wordt strikt nageleefd.

-----------------------

Het Zorgbedrijf Meetjesland heeft een grootschalige coronatest uitgevoerd bij alle bewoners en personeelsleden in de rusthuizen.

In woonzorgcentrum Warmhof in Maldegem werden de 137 personeelsleden getest. Twee personeelsleden testten positief en werden onmiddellijk in thuisisolatie geplaatst. Alle 118 bewoners van het Warmhof werden getest en geen enkele bewoner bleek besmet te zijn.

---------------------

Ook opticien die konden door de corona maatregelen de afgelopen maanden niet openen. Bij optiek Van Renterghem uit de Lostraat in Aalter konden klanten nog terecht in geval van nood, dat zegt ook Erika van Optiek Van Renterghem ** u3****. Opticien die gaan open in 2 fasen horen we nog van Erika **** Je hoorde Erika van optiek Van Renterghem uit de Lostraat in Aalter over de opening van maandag 11 mei.

-----------------------

Optiek Van Renterghem uit de Lostraat in Aalter heeft honderd spatmaskers geschonken aan de zorgverleners van woonzorgcentrum Veilige Have. Dat zegt ook Erika, medewerkster bij optiek Van Renterghem: *****u2 aldus Erika van Optiek Van Renterghem uit de Lostraat in Aalter over de spatmaskers die ze zelf zullen dragen om klanten te bedienen. Een deel van de spatmaskers schonk Dirk Van Renterghem ook aan de zorgverleners van de Veilige Have in Aalter.

----------------------------------

Spoorbeheerder Infrabel heeft een aangepaste planning opgesteld voor de werken in de stationsomgeving in Oostkamp. Zonder bijkomende vertraging zou het project in oktober afgerond moeten kunnen worden.

De werken voor de aanleg van een derde en vierde spoor en een nieuw station veroorzaakten veel hinder voor de buurtbewoners. Momenteel zijn de nutsmaatschappijen aan het werk in de zone van het nieuwe plein voor het station en wordt de opbouw van het nieuwe stationsgebouw van Oostkamp verdergezet.

------------------

De komende dagen worden in het kernwinkelgebied van Eeklo sjablonen op de voetpaden gespoten, die bezoekers aanmanen om anderhalve meter afstand te houden.

Ook in Eeklo gaan zo goed als alle winkels vanaf maandag 11 mei weer open. Wanneer handelaars begin volgende week ergens problemen ondervinden, dan kunnen ze meteen contact opnemen met de lokale dienst Economie van Eeklo.

------------------------

Door de corona-maatregelen zijn scholen al een tijdlang gesloten. De tijd die hen nog rest om vanaf 15 of 18 mei te herstarten wordt gebruikt om effectief les te geven. Er zal minder ingezet worden op het afnemen van examens, dat zegt ook technisch directeur van secundaire school Emmaüs te Aalter: Filip Roets: *****u5 ****

Door het nemen van de maatregelen om te herstarten na corona komen de voorbereiding van het komende schooljaar er in vertraging. ***** technisch directeur van secundaire school Emmaüs te Aalter: Filip Roets

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws