Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 14 mei 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 13 mei 2020 door Crew

De inwoners van Aalter die 12 jaar of ouder zijn, krijgen vanaf deze week ook een stoffen mondmasker in de brievenbus.

De voorbije week werden al chirurgische mondmaskers op aanvraag bedeeld. Elke inwoner, vanaf geboortejaar 2008 en vroeger, ontvangt vanaf vandaag in zijn of haar brievenbus een herbruikbaar masker, dat voldoet aan alle Belgische en internationale normen.

----------------------------

Joggingclub Aalter toont zijn goed hart, en heeft de woonzorgcentra in Aalter, Ursel en Zomergem gesteund. Dat zegt ook John Dhondt van Joggingclub Aalter: u1****

De mondmaskers werden met eigen middelen van de joggingclub betaald. **** John Dhondt van Joggingclub Aalter over de schenking van de mondmaskers aan Veilige Have in Aalter, Ons Zomerheem in Zomergem en Onderdale in Ursel.

--------------

De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren beslist dat er terug een markt mag worden gehouden. Maldegem houdt op maandag 18 mei al meteen weer een wekelijkse markt. “Er zijn in Maldegem 48 vaste kramen. Het maximum is vijftig kramen. De marktkramen worden ver uit elkaar gezet, en daarom zal ook de Nieuwstraat in Maldegem gebruikt worden.

--------------------

De Ethias Cross in Eeklo verhuist van september dit jaar naar zaterdag 13 februari 2021. Normaal zou de cyclocross in Eeklo gereden worden op zondag 13 september, de dag na de seizoensopener in Lokeren. Maar op vraag van mede-organisator Golazo verhuist de cross in Eeklo naar begin volgend jaar.

------------------------------------

N-VA Meetjesland en Jong CD&V Eeklo hekelen het dossier van de 75.000 stoffen mondmaskers die morgen, vrijdag bedeeld worden in Eeklo, Kaprijke, Assenede en Sint-Laureins. Jong CD&V Eeklo begrijpt niet dat de mondmaskers in hun stad bedeeld worden door stadspersoneel en politici, en niet door vrijwilligers. N-VA Meetjesland bundelt dan weer de krachten om te protesteren tegen de kwaliteit van de mondmaskers. Burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo benadrukt dat de maskers veilig zijn en heeft daarvoor ook de nodige certificaten rond om de betrouwbaarheid van de mondmaskers.

------------------------

Gisteren op de nationale veiligheidsraad werd bekend gemaakt dat sportactiviteiten weer mogelijk zijn in de buitenlucht. De groep mag maximum uit 20 mensen bestaan, en met respect voor het afstand houden van elkaar. Een groepje wielertoeristen zou dus vanaf maandag weer samen kunnen gaan rijden. Al ziet Hilde Chaves van wielerclub WTC Aalter brug dat niet haalbaar u2 ***** Hilde Chaves van wielerclub WTC Aalter brug wacht liever af tot na de volledige corona-crisis om terug samen te gaan fietsen.

---------------------

Vorige week zou er zoals gepland hier bij KIX de holibi top 100 doorgaan. Om de maatregelen na te leven hebben we deze top 100 verplaatst naar de zomer.

Kix wil hiermee zijn steun betuigen aan de holebi gemeenschap en dat daar nog nood aan is horen we van Bram Bierkens: ****

En morgen vrijdag 15 mei is het voor de 30ste keer Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. u3 ***** De regenboogvlag zal dus morgen wapperen vanop het Antwerpse De Keyser Hotel en dit in aanwezigheid van Mr Gay Belgium 2019 Matthias De Roover, Burgemeester Bart De Wever en Antwerps Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws