Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 15 mei 2020

gepost 7 months ago, op donderdag, 14 mei 2020 door Crew

Het communicatie bedrijf 25/8 uit Aalter helpt ouderen in meer dan 350 woonzorgcentra aan het WhatsAppen
Veel ouderen in woonzorgcentra hebben tijdens deze lockdown-periode geen visueel contact met hun familie en vrienden. Dat zegt ook Francis Meulemeester: ***** u2 aldus Francis Meulemeester van het communicatie-bedrijf 25/8. Ondermeer WZC Onderdaele in Ursel en ook de Veilige Have in Aalter ontving een zorgtelefoon.

------------------------

Oost-Vlaanderen telt mede door de corona-crisis ruim 45.000 niet-werkende werkzoekenden. De VDAB in Oost-Vlaanderen biedt werklozen begeleiding aan en helpt hen aan een nieuwe job. Over die begeleiding hoor je directeur VDAB OVL Freddy Van Malderen **** ---0511 VDAB opleding start op----- Door de maatregelen rondom corona waren de opleidingscentra gesloten, met de versoepeling van de maatregelen ziet een opening er terug aan te komen: ****** Via bijscholing kan een job-oplossing verkregen worden. Aldus Freddy van Malderen, directeur VDAB OVL.

-----------------

De skaters van Aalter moeten afwachten waar hun nieuwe skateterreinen komen. De gemeente heeft alvast 100.000 euro aan de kant gelegd, en werkt aan het dossier.

Bevoegd schepen Mathias Van de Walle werkt volop aan een bestek, en zal snel kunnen bekend maken waar de nieuwe skate-infrastructuur zal komen. Het wordt trouwens een multifunctioneel terrein in Aalter, dus niet alleen voor de skaters.

--------------------

Het College ten Doorn in Eeklo, de grootste school van het Meetjesland is terug voorzichtig opgestart. In het secundair gaat het wel enkel om de leerlingen van het zesde en zevende jaar. De leerlingen van het eerste, derde en vijfde secundair zijn nu al zeker dat ze dit schooljaar niet meer naar school moeten. Zij moeten volledig op thuisonderwijs terugvallen. Of de leerlingen van het tweede en vierde jaar secundair nog moeten komen, wordt pas eind mei duidelijk.

-------------------

Binnenkort neemt het bedrijf 25-8 de nieuwe gebouwen in Aalter in gebruik. 25-8 integreert communicatieoplossingen in meer dan 500 Belgische zorgorganisaties, voornamelijk ziekenhuizen, woonzorgcentra & psychiatrische instellingen. Dat horen we ook bij de afdeling communicatie van 25/8 Francis Meulemeester **** u1***** Waarom het communicatie bedrijf 25/8 heet legt Francis ook uit: **** en binnenkort dus actief in de Durmelaan in Aalter.

-------------------------------

Door de coronamaatregelen en om verspreiding ervan tegen te gaan zijn alle sportwedstrijden al een hele tijd afgelast. Zo ook de vele loopwedstrijden in onze regio. Joggingclub Aalter probeert toch nog om de leden fit en compe-ti-tief te houden, dat horen we van de secretaris van joggingclub Aalter John Dhont: ***** u3 Je hoorde John Dhont van joggingclub Aalter over de virtuele loopwedstrijden.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws