Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 18 mei 2020

gepost 7 months ago, op zondag, 17 mei 2020 door Crew

Eeklo gaat de wekelijkse markt nog niet opnieuw opstarten op donderdag 21 mei, maar pas de week erop. Nu donderdag is het Hemelvaart en daardoor zou het te druk worden volgens het bestuur van de stad.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat er maximum vijftig kramen mogen staan, maar de markt in Eeklo heeft er meer dan zeventig. Hierdoor moet het marktplan van Eeklo volledig hertekend worden.

----------------------

Wanneer de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zet voor een voorzichtige heropstart van de horeca, wil Aalter alvast gaan voor het grootste terras van het Meetjesland. De horecazaken op de Markt kunnen hun terrassen uitbreiden tot zo’n twee meter van de kiosk. De wekelijkse woensdagmarkt in Aalter verhuisd hierdoor naar parking Aard. Zo heeft de horeca ook op woensdag de Markt volledig vrij.”

---------------------

Het schepencollege van Maldegem wil de geplande nieuwe culturele hotspot en de nieuwe ondergrondse parking pal in het centrum voorzien.

Een vastgoedontwikkelaar stelde een project voor dat aan de voorwaarden voldoet. De nieuwe culturele hotspot moet Den Hoogen Pad in Adegem vervangen.

-------------------

Er wordt vanaf vandaag terug beperkt bezoek mogelijk in vijf woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Meetjesland. Dit zal wel onder strikte voorwaarden moeten gebeuren.

Het gaat onder andere over de woonzorgcentra Ter Hollebeke in Sleidinge en het Warmhof in Maldegem. Het bezoek wordt zeer beperkt opgestart en kan - als er geen nieuwe besmettingen komen - nadien opgebouwd worden. De bezoeker zal een mondmasker dragen en zal gepaste afstand ten aanzien van de bewoners en de andere bezoekers moeten bewaren.

------------------------------

N-VA Eeklo neemt een bocht in de discussie over de stoffen mondmaskers, en zegt nu dat die toch kunnen gebruikt worden.

De voorbije week werd lelijk overschaduwd door politieke discussies over de 75.000 mondmaskers die vrijdag bedeeld werden in Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins en Assenede. N-VA Meetjesland liet die testen, en organiseerde aansluitend een persconferentie met het nieuws dat de maskers niet voldoen. In een later persbericht meldt N-VA Eeklo nu dat de maskers als gewone niet- gecertificeerde mondmaskers wel gebruikt mogen worden.

-----------------------

De wekelijkse woensdagmarkt in Aalter start overmorgen op woensdag 20 mei, de Boerenmarkt op zaterdag 23 mei. De twee markten zullen wel georganiseerd worden op parking Aard, aan hotel Orchidee. Er mogen maximum 150 bezoekers naar de woensdagmarkt. Op parking Aard kan met een duidelijke ingang en uitgang gewerkt worden.

--------------------

Rode Kruis loopt miljoenen mis door geschrapte stickerverkoop: zelfs de ambulancedienst komt onder druk te staan. De stickeractie dekt heel wat kosten, dat horen we ook bij het Rode Kruis in Tielt door Stefaan Lambert: *****

Wil je alsnog het Rode Kruis steunen dan kan dat nog ***** Aldus Stefaan Lambert van de Rode Kruis afdeling Tielt.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws