Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 12 oktober 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 12 oktober 2022 door Crew

De campagne rond de herfstbooster draait ook in Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins op volle toeren. Ondertussen kwamen in Sanapolis Sijsele al duizenden Meetjeslanders om hun herfstbooster.

—------------------------------------

Aalter wil de openbare verlichting ’s nachts niet doven om energie te besparen. De gemeente zet veiligheid voorop. Pieter De Crem (CD&V) noemt het doven van openbare verlichting zelfs een circus. “Ik lees dat veel gemeenten dat doen op weekdagen, maar op vrijdag en zaterdag moet het licht dan toch weer aan. Aan dat circus doen wij niet mee”, zegt De Crem.

—------------------------------------

De wegenwerken in de Pontweg in Aalter worden vanaf maandag 17 oktober weer aangevat. De Pontweg is de wijk aan de Brugstraat in Aalter. Na twintig jaar wachten werd daar in het voorjaar gestart met de langverwachte wegenwerken. Maar al maanden gebeurt daar niets. Volgende week wordt de werf eindelijk weer opgestart.

—-----------------------------

Aalter heeft dinsdag na twee jaar coronapauze weer een seniorenfeest gegeven. Er kwamen meer dan duizend Aalternaren naar het Sportpark voor het optreden van Luc Caals en Jan Wuytens.

—--------------------------------

Pieter-Jan Teirlinck (33) is de nieuwe Meetjesman. Hij groeide op in Zomergem (Lievegem), maar woont nu al tien jaar in het Gentse. Als nieuwe regionaal jeugdconsulent moet hij het Meetjesland nog wat kind- en jeugdvriendelijker maken.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws