Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 11 oktober 2022

gepost 1 year ago, op dinsdag, 11 oktober 2022 door Crew

Aalter wil klaar zijn voor de toekomst en neemt maatregelen om de inwoners te stimuleren een elektrische wagen te kopen. Er komt een tweede snellaadstation in Aalter en de komende jaren zullen aansluitingen voor maar liefst 300 laadpalen klaar gestopt worden in de grond. Inwoners die bij een Aalterse dealer een elektrische wagen kopen, krijgen binnenkort 1.000 in plaats van 500 euro subsidie.

—-------------------------------

Een persoon, die met meer dan de dubbel toegestane snelheid voorbij de wegwerkzaamheden op de E40 in Aalter reed, kreeg van de politierechter een boete van 400 euro en een rijverbod van 14 dagen. De chauffeur moet ook haar rijbewijs 14 dagen inleveren.

—--------------------------------------

Damesvoetbal op topniveau zaterdag in Aalter. De dames Club Brugge spelen tegen Anderlecht. De voetbalwedstrijd wordt zaterdag 15 oktober om 16.15 uur gespeeld op het terrein van KV Eendracht Aalter, in de Lindestraat.

—-----------------------------------

Zes scholen uit Oost-Vlaanderen hebben de Groene Vlag behaald. Zowel de basisschool als de secundaire school van De Tandem in Eeklo vallen in de prijzen. De Groene Vlag is een bekroning voor scholen die een voortrekkersrol spelen inzake duurzaamheid. De Groene Vlag mag drie jaar in Eeklo wapperen.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws