Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 12 mei 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 12 mei 2021 door Crew

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) van Aalter ontkent formeel dat hij al vroegtijdig gevaccineerd werd. Mieke Schauvliege van Groen legde De Crem tijdens de gemeenteraad het gerucht voor. Pieter De Crem zal zich als burgemeester dan ook als allerlaatste laten vaccineren, op de dag dat iedereen in Aalter de kans gekregen heeft om een eerste prik te krijgen.

----------

De 74-jarige fietster die maandag in kritieke toestand werd overgebracht naar het AZ Alma nadat ze was gegrepen door een vrachtwagen op het kruispunt van de N9 met Boelare in Eeklo, is buiten levensgevaar. Al wacht haar wel een langdurige hospitalisatie en revalidatie gezien de opgelopen verwondingen.

----------------

De stad Brugge geeft eigenaars van elektrische of hybride wagens, die geen oprit of garage hebben, de toestemming om hun voertuig op straat op te laden met hun eigen stroom. Dat doet de stad in afwachting van een beleidskader op Vlaams niveau.

Het laden vanuit de eigen woning, waarbij een kabel over het voetpad gelegd wordt, gebeurt steeds voor eigen rekening en op eigen risico.

------------------

De organisatoren van het evenement ‘Wings and Wheels’ op het vliegveld van Ursel hebben beslist om het evenement deze zomer niet te organiseren. Net zoals vorig jaar steekt corona stokken in de wielen, en moet het evenement voor de liefhebbers van vliegtuigen en oorlogsmateriaal geschrapt worden. De nieuwe data van ‘Wings and Wheels’ is nu 13 en 14 augustus 2022.”

----------------

Aalter zet een rem op de pop-ups die deze zomer de deuren mogen openen. Alleen mensen die een officiële horecavergunning hebben, en mensen die vorig jaar al een pop-up hadden, zullen toestemming krijgen.

-----------------

De politie heeft een lockdownfeest stilgelegd in een loods in Moerbrugge bij Oostkamp. Meteen was duidelijk dat de aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Boven was er luide muziek te horen. De politie snelde ter plaatse en trof er 39 feestvierders aan.

------------------

De Brugse brandweer wijkt uit naar een nieuwe locatie waar een kazerne van 20 miljoen euro komt. De kazerne komt op de site in de Dirk Martensstraat nabij het Waggelwater. Na een risicoanalyse blijkt een nieuwe stek voor de brandweer wel degelijk nodig. De brandweer in Brugge is vandaag gehuisvest in twee kazernes op de site Walwein en aan de Herdersbrug.

----------

De Eeklose Kilometervreters lanceren op Hemelvaart, morgen 13 mei, een reeks wandelingen en fietstochten. Die kunnen de hele zomer gedaan worden. De vereniging zou in het Hemelvaartweekend deelnemen aan de ‘1.000 kilometer tegen kanker’, maar door corona gaat die opnieuw niet door. De wandel- en fietstochten zijn nu tussen 13 mei en 31 augustus te koop op www.eeklosekilometervreters.be.

----------------

Het GO! Atheneum Courtmanslaan in Maldegem heeft een eigen weerstation. Iets waar de leerlingen zelf aan bouwden. De school stapt hiermee in het project Vlinder van de UGent. Het is het 61ste vlinderstation dat in Vlaanderen geïnstalleerd werd. Het station staat op het grasveld achter de school en is beveiligd met een camera.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws