Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 13 mei 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 13 mei 2021 door Crew

Geen Heilig Bloedprocessie op deze Hemelvaartdag in Brugge, en dus heeft de organisatie van het evenement een alternatief bedacht. Je kan tot en met zondag zelf een interactief parcours met haltes afleggen in de stad. De Heilig Bloedprocessie trekt normaal gezien jaarlijks doorheen de straten van Brugge. Maar door corona kan dat al voor het tweede jaar op rij niet.

-----------------

Aalter wil vanaf september graag weer kermissen organiseren in de gemeente zelf en ook in de deelgemeenten. Vorig jaar en ook tot nu zijn die afgeschaft door corona. Schepen Dirk De Smul en zijn diensten zijn volop aan het bekijken wat in onze acht dorpen precies mogelijk zal zijn.

---------------------

Studenten van Vives kunnen straks niet alleen les volgen aan de hogeschool in Brugge, maar er ook verblijven. Samen met projectontwikkelaar ION bouwt Vives een nieuw complex met 19 leslokalen en 138 studentenkamers. Vives City bevindt zich naast de school en is de eerste ‘leefcampus’ in Vlaanderen. Het project moet klaar zijn tegen de start van het academiejaar 2022-2023.

------------------

De reptielenzoo Serpentarium op de Zeedijk in Blankenberge gaat niet meer open. De dierentuin kondigt zelf de definitieve sluiting aan. Serpentarium was sinds 1998 een gewaardeerde attractie. Zowel in ZOO Antwerpen als ZOO Planckendael zal een deel van de 200 dieren worden ondergebracht.

---------------------

Muziekclub N9 uit Eeklo verwelkomt vanaf 22 mei weer publiek. Maar de eerste concerten worden wel gehouden in de tuin van Angär in Kaprijke. Na een sluiting voor het publiek van meer dan zes maanden mogen organisatoren eindelijk opnieuw concertbezoekers ontvangen, rekening houdend met alle geldende coronaregels. Tickets zijn enkel online te koop, via www.n9.be.

-------------------

Woensdagnamiddag rond 12u30 is op het kruispunt van de N49/E34 en de Vaartstraat in Kaprijke een jonge vrouw overleden. Een bromfietsster van 18 jaar uit Watervliet werd gegrepen door een vrachtwagen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en poogden tevergeefs het meisje te reanimeren. Zij is ter plaatse overleden. De vrachtwagenchauffeur, een 24-jarige Roemeen, werd gearresteerd en wordt momenteel verhoord.

-------------

Het Meetjesland zal vanaf eind mei niet meer getest kunnen worden in het testcentrum in Knesserlare. Het testcentrum in Ertvelde blijft voorlopig wel nog open. In Ertvelde werd een tent naast het sportcomplex geplaatst, sporters konden dus blijven gebruik maken van de sporthal in Ertvelde. In Knesselare was het testcentrum in de sporthal.

---------------------

De politie van Meetjesland Centrum zal in de nabije toekomst opnieuw meer fietsregistraties uitvoeren die coronaproof zullen georganiseerd worden. Het afgelopen jaar lag de registratie van -vele nieuwe - fietsen stil door de pandemie. Politie Meetjesland Centrum organiseert normaal al jarenlang momenten om burgers binnen de politiezone hun fiets te laten registreren.

-------------------

Er zijn in het station van Beernem nieuwe, hoge en comfortabele perrons met schuilhuisjes. Het is één van de eerste zichtbare vernieuwingen in het kader van de nieuwe stationsomgeving. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werken dit najaar afgerond zijn. Om van het ene perron naar het andere perron te stappen, gebruik je voorlopig nog de tijdelijke trappen.

-----------------------

De Brugse Lokaalmarkt en de voedingsschool Ter Groene Poorte starten vanaf morgen vrijdag 14 mei met een bar en terras op het schooldomein. De leerlingen van Ter Groene Poorte zullen de bar uitbaten. Sinds november huist de Lokaalmarkt Brugge op het domein van de school. En dat zal voortaan ook met een openluchtbar zijn.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws