Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 14 mei 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 14 mei 2021 door Crew

Twee drugsdealers uit Eeklo kwamen voor hun misdrijf voor in de rechtbank. Van halfweg 2019 tot begin 2021 was het tweetal volgens het parket bezig met de verkoop van allerhande drugs in Eeklo en omstreken. De twee broers liepen tegen de lamp na een huiszoeking en onderzoek via hun gsm’s enkele maanden geleden. Beiden bekenden de verkoop, maar minimaliseerde hun aandeel. Zo beweerden ze onder meer dat een gevonden rugzak vol met drugs niet van hen was.

-----------------

In zes badplaatsen staan vanaf vandaag strandredders. In Zeebrugge, Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Oostende en Koksijde: daar staan vanaf dit hemelvaartweekend strandredders in bepaalde zones. De badplaatsen spraken onderling af om vanaf een vaste datum redders in te zetten, om zo te vermijden dat toeristen naar één bepaalde plek zouden afzakken waar je wél kan zwemmen.

---------------------

Voor het achtste jaar op rij kunnen clubs in Brugge zwemmen in open water, en wel in de Damse Vaart. Vorig jaar in 2020 bracht het openwaterzwemmen een ongeziene toeloop teweeg, door het gebrek aan andere sportmogelijkheden. De zwemzone bestaat uit een strook van 900 meter. Zwemmen in de Damse Vaart kan tot en met 17 oktober.

-----------------------

Overal in Vlaanderen hebben fitnesscentra bloemen uitgedeeld aan de mensen in de zorg. Jo Van Nevel van Okinawa uit Aalter en Freek Defraeye van de Oxygen Fitness Clubs uit Gent trokken met de bloemen naar het UZ in Gent.

Ondertussen kijkt Okinawa uit naar de langverwachte heropening van de zaak. 9 juni kunnen fitnesszaken terug opstarten na een sluiting sedert 28 oktober.

-------------------------

De werken aan de uitbreiding van de Saterstraat in Aalter zijn gestart. Veneco ontwikkelde in de gemeente een woonverkaveling met 19 loten voor open en halfopen bebouwing. 18 loten zijn ondertussen verkocht. Een aannemer staat klaar om de 2de fase op te starten. De werken worden gefaseerd uitgevoerd met als doel af te ronden met de beplantingswerken in het najaar 2021.

----------------------

Een 53-jarige Bulgaar zit in de cel op verdenking van feiten van mensensmokkel in Oostkamp. Dat bevestigt het Brugse parket. In de slaapcabine van zijn truck, die geparkeerd stond op de parking van een tankstation, werden drie Albanezen aangetroffen. De vijftiger liet de drie slachtoffers op 7 april instappen in z'n vrachtwagen op de parking van het tankstation De Warande in Oostkamp.

-------------------

Eeklo zet de komende dagen de strijd voor homorechten in de kijker. Eeklo doet dat naar aanleiding van 17 mei. Dan wordt de Internationale Dag tegen Holebi-fobie en Transfobie gehouden. De regenboogvlag werd gehesen aan het stadhuis. Er is ook een regenboogzebrapad in de Burgemeester Lionel Pussemierstraat, ter hoogte van het Sportpark. Er zal nog een regenboogzebrapad aangelegd worden in de Oostveldstraat. Zo komt het thema in het straatbeeld en toont stad Eeklo zich als diverse stad.

--------------

De mogelijke komst van vier padelvelden in Sint-Andries zorgt voor onrust in de buurt. De velden zijn gepland naast de terreinen van de plaatselijke hockeyclub op een terrein waar nu een boomgaard is. De buren zijn er niet over te spreken. Bij de Hockeyclub reageren ze in een brief. De club zal er alles aan doen om de overlast voor de buurt tot een absoluut minimum te herleiden”, klinkt het.

------------------

Het festival Couleurs Devie werkt aan een nieuwe editie en wil op vrijdag 6 augustus voor een feest zorgen in het Sint-Annapark in Maldegem. Het Maldegems festival zorgt voor een lichtpunt in de zomer. Dit jaar gaat de organisatie voor een kleinschalige editie, zodat we aan alle veiligheidsvoorschriften kunnen voldoen. Er zal dit jaar plaats zijn voor 1.000 tot 1.500 personen.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws