Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 17 mei 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 17 mei 2021 door Crew

Meer en meer horecazaken besluiten hun terrassen voor een tijd weer te sluiten. Het wisselvallige regenweer zorgt voor minder volle terrassen, zeker bij brasserieën en restaurants. Een pintje snel uitdrinken als een fikse regenbui losbarst, gaat nog net. Maar een biefstuk-friet is niet zo makkelijk verorberd. Bovendien kunnen horeca-ondernemers niet altijd goed inschatten hoeveel personeel je op zo'n dagen moet inzetten.

-----------------

Jeugdhuis Kadans in Aalter mag geen zomerbar bouwen in het park achter Villa Snoeck in Aalter. De gemeente heeft een nieuw reglement dat pop-ups op openbaar domein verbiedt, dat zegt Burgemeester Pieter De Crem. **** u2 Enkel geregistreerde horeca-uitbaaters mogen dus drank serveren. Ondertussen gaat op Facebook al een petitie rond om de zomerbar van Kadans toch te kunnen openen.

---------------------

De voorbije dagen testten vijf gedetineerden en negentien personeelsleden in de gevangenis van Brugge positief op Covid-19. De vakbonden dringen intussen aan op een algemene testing om de besmettingen zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Intussen zijn de vaccinaties van het gevangenispersoneel volop aan de gang. Onder het personeel is er een zeer grote bereidheid tot vaccinatie.

--------------------

De schoonmaakploeg van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo is verrast met een grote muurtekening in hun schoonmaakberging. De zorghelden zijn niet alleen de dokters en verplegers die aan het ziekenbed van de patiënten staan, maar ook de schoonmaakploeg van het ziekenhuis. Bij AZ Alma in Eeklo wilden ze dat tijdens deze ‘Week van de Medewerker’ extra in de verf zetten.

----------------------

De vaccinatie is op kruissnelheid aan het komen. Vanaf Pinksteren -23 mei- is het de beurt aan de brede bevolking. Die zullen in volgorde van leeftijd worden opgeroepen. Burgemeester van Aalter Pieter De Crem over de vaccinaties in de gemeente: **** u1 Ook gemeenteraadslid voor Groen Mieke Schauvlieghe is tevreden dat er massaal gevaccineerd kan worden: ****

----------------

Verenigingen hebben door heel wat afgelastingen financieel te lijden. In Aalter kunnen verenigingen die reeds genieten van steun rekenen op een dubbele subsidie dat zegt schepen in Aalter Mathias Van De Walle u5***** Verenigingen die het alsnog moeilijk hebben kunnen contact opnemen met het gemeentebestuur. ******

-------------

Maldegem wil zo snel als mogelijk weer kermissen organiseren. Dit zou al kunnen in juli, maar zeker in september. Nu de coronaversoepelingen meer en meer ingevoerd worden, is er weer meer hoop op een leuke zomer. Deze week werd al gelanceerd dat het festival Couleurs Devie in augustus georganiseerd zal worden in het Sint-Annapark, maar ook kermissen worden in Maldegem dus nu al voorbereid.

-------------------

De organisatoren van de Kaaifeesten in Eeklo hebben beslist om de feesten dit jaar te laten doorgaan. De Kaaifeesten staan gepland van 1 tot 4 oktober, en dat is net het moment dat alle beperkingen zouden kunnen wegvallen. De ‘grootste rommelmarkt van Vlaanderen’ lokt tienduizenden bezoekers naar Eeklo en dit zou dus mogelijk kunnen zijn op 1 oktober.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws