Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 11 mei 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 10 mei 2021 door Crew

Op het kruispunt van de N9 met Boelare in het centrum van Eeklo is een vrouw van 74 gisteren-namiddag met haar fiets gegrepen door een vrachtwagen. Ze werd met zware verwondingen en in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Alma. Het kruispunt met Boelare blijft een drukke gewestweg dwars door het centrum van Eeklo en dus gevaarlijk voor de zwakke weggebruikers.

---------------

Burgemeester Pieter De Crem had gisteren op de gemeenteraad goed nieuws over het sportcomplex Flabbaert in Knesselare: De accommodatie zal gesloten worden als testcentrum en er zullen terug sportactiviteiten kunnen doorgaan.: Burgemeester van Aalter Pieter De Crem: **** u3 Nu de testen op Flabbaert stoppen op 31 mei zal er in Eeklo kunnen getest worden op covid19, horen we nog van burgemeester Pieter De Crem: *****

---------------

Zowat veertig procent van de Meetjeslanders heeft ondertussen een coronaprik gekregen. In totaal werden al meer dan 50.000 spuitjes gezet. Alle gemeenten schommelen nu rond een vaccinatiegraad van veertig procent. Dat zijn inwoners die minstens één prik gekregen hebben. Deze week krijgen de vier vaccinatiecentra samen 8.670 vaccins. Volgende week zijn dat 16.110 spuitjes, bijna een verdubbeling dus.

----------------

Lotenhulle gaat op zoek naar tien flessen die in het dorp verstopt zitten. Van 15 tot en met 30 mei kan je in bubbels op zoek gaan naar één van de tien ‘Lootse flessen’”. In elke fles zit een certificaat verborgen dat recht geeft op aankoopbons tussen de 30 en 100 euro. De ‘Lootse flessen’ kunnen gevonden worden aan de hand van de tips die je vindt via de website www.lofeest.be

----------------

Basisscholen in Knesselare en Lotenhulle hebben te kampen met lichte corona-uitbraken, uit voorzorg gaan sommige klassen in quarantaine: **** je hoort daarover Burgemeester Pieter De Crem: **** u2 Aldus Pieter Ce Crem burgemeester van Aalter over de coronauitbraak in twee basisscholen.

----------------

Een MUG-helikopter is gisteren uitgerukt naar het College ten Doorn in Eeklo. Een leerling was onwel geworden, maar is ondertussen aan de beterhand. Zowel de ambulance als de MUG worden standaard naar de school gestuurd. Wanneer de rijdende MUG niet beschikbaar is, dan wordt de MUG-heli uitgestuurd. Alles gaat intussen goed met de leerling.

----------------

Het bouwbedrijf Vandenbussche uit Aalter wordt opnieuw uitgeroepen tot een van de ‘Best Managed Companies’ en behoudt het felbegeerde label. ‘Best Managed Companies’ evalueert de strategie en het operationele beheer van bedrijven. Je hoort Kristof Defruyt - managing director bij Vandenbussche ******

------------

Aalter onderzoekt de mogelijkheid om ondergrondse afvalcontainers te verplichten bij de bouw van nieuwe appartementen in de gemeente. Schepen Patrick Hoste vindt de ondergrondse afvalcontainer een heel goed systeem, wat vooral ook het lelijke zicht van hopen huisvuilzakken wegneemt op de dag voor een geplande ophaling.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws