Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 mei 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 10 mei 2021 door Crew

De regen viel afgelopen weekend soms met bakken uit de lucht, maar dat hield de terrasgangers niet tegen om meteen al de eerste pint of koffie te bestellen. Nog voor de middag zaten heel wat terrassen in het centrum van onze regio al goed vol.

---------------------

Ook in Brugge kwam er afgelopen weekend een heropleving van de stad. De terrassen zaten afgeladen vol én er zijn terug toeristen. Bij de opening van de terrassen in Brugge zorgde de uitgaande jeugd wel voor wat tumult.

------------------

Drie leerlingen uit het 6e jaar van het College ten Doorn in Eeklo winnen de felbegeerde Technologieprijs en de publieksprijs op de Solar Olympics 21. De ‘Solar Olympics’ is een wedstrijd waarin leerlingen een gadget bouwen dat werkt op zonne-energie. De drie zesdejaars uit Eeklo overtuigden jury en publiek met The Flop. Dat is een machine die ze ontwierpen als hulp bij het pokerspel.

-----------------

De Oxfam Wereldwinkels bestaan 50 jaar en dat werd op zaterdag 8 mei ook in de vestiging in Aalter gevierd. Bij Oxfam in Aalter werken een 45-tal enthousiaste medewerkers. Op 8 mei was het de World Fair Trade Day.

------------------

Vanaf half mei tot naar schatting eind mei voert een externe aannemer in opdracht van Aquafin werken uit in verschillende straten in de regio Zuid-Adegem. Er is telkens korte hinder in de betrokken straat waar op dat moment de werken gebeuren.

--------------

Woonzorgcentrum Veilige Have uit Aalter opende de cafetaria . Er is geen beperking meer op het aantal bezoekers. Tussen 10 en 20 uur mag iedereen weer op bezoek komen, zonder registratie. Natuurlijk blijft absolute voorzichtigheid nodig. De directie van het woonzorgcentrum roept op om niet te komen wanneer je je ziek voelt. Corona is nog altijd niet verdwenen.

--------------------

De Brugse scholengroep Karel de Goede heeft een oplossing voor het tijdelijke locatieprobleem voor de 800 leerlingen van het Sint-Andreasinstituut. Voor de secundaire school wordt dit de site van het VTI in de Boeveriestraat. De basisschool krijgt tijdelijk onderdak in de stadsgebouwen van de Boninvest.

-----------

Je kan een bijdrage leveren aan een wetenschappelijk onderzoek door het verkeer op donderdag 20 mei in je straat te tellen vanop je eigen stoep. Met de gegevens die dat oplevert, wil het burgeronderzoek Straatvinken de mobiliteit in de Vlaamse straten in kaart brengen. Alle info via straatvinken.be

----------

De Pietendriesmolen op de grens van Knesselare, Aalter en Ursel wordt binnenkort gerestaureerd. De molen draait al vijf jaar niet meer, na zware stormschade in 2016. De restauratie zal 364.000 euro kosten, hiervan ontvangt de gemeente Aalter een Vlaamse erfgoedpremie van 150.000 euro. De werken zullen een jaar duren.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws