Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 7 mei 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 7 mei 2021 door Crew

Walter Vermeire, ereschepen van Aalter, is overleden. Hij was 15 jaar lang schepen voor de toenmalige CVP, en werd 90 jaar. Walter Vermeire had samen met zijn vrouw Ivonna Veevaete een kledingwinkel in de Brugstraat in Aalter. In februari 2010 kreeg Walter Vermeire van De Crem het ereteken van Ridder in de Kroonorde opgespeld. De uitvaart wordt door de coronamaatregelen in familieverband gehouden.

--------------------

Vier horecazaken uit het centrum van Knesselare, deelgemeente van Aalter, hebben samen een terraswijzer ontwikkeld. De uitbaters van Mr. Blend, De Litanie, Tjop’s en De Swaene hopen vanaf zaterdag hun klanten weer te zien op hun terrassen.

Wat die terraswijzer is vroegen we aan Lisa Charlet van Mr Blend in Knesselare****u2 en bij Mr Blend zijn ze voorbereid op de weersomstandigheden:****

--------------

De Brugse burgemeester Dirk De fauw maakt zich weinig zorgen of het eerste terrasjesweekend vlot zal verlopen. De politie kreeg de richtlijnen om niet te hardhandig op te treden dat zegt de koepel van de lokale politie, Nicolas Paelinckx *** u1 Bij sluitingstijd zal de politie , samen met de uitbater, vriendelijk vragen om het laatste drankje uit te drinken. Op het moment dat je als horecazaak moet sluiten om 22 uur, moet je sluiten.

----------------

Een Maldegemse ondernemer moest zich verantwoorden voor een snelheidsovertreding langs de beruchte Knokkebaan in Aalter. Bijna wilde hij een medewerkster laten opdraaien voor de inbreuk, maar de foto van de flitscamera toonde duidelijk dat de man wel degelijk achter het stuur zat. De man kreeg een boete van 800 euro en een rijverbod van 3 maanden. Daarnaast moet hij ook het rijexamen opnieuw afleggen.

---------------

De horeca is volop bezig of is net op tijd klaar met het uitstallen van de terassen.

Ook in Knesselare op de Plaats staan de terrassen klaar om klanten te ontvangen. Peter Steyaert van De Litanie kijkt er naar uit: **** Bij het bezoek aan een horecagelegenheid geldt nog steeds de mondmaskerplicht: ***** Je hoorde Peter Steyaert van De Litanie in Knesselare over de opening van de horeca morgen 8 mei.

-----------

De jeugd van Eeklo kijkt uit naar de opening van het nieuwe skatepark aan het Sportpark. Het resultaat mag gezien worden, en het park is een enorme meerwaarde voor de hele regio”, zegt schepen Isaura Calsyn (Groen). ********** u3Het park wordt morgen officieel geopend. Tijdens het openingsweekend is het wel noodzakelijk om een plaatsje te reserveren.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws