Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 12 juli 2023

gepost 7 months ago, op woensdag, 12 juli 2023 door Crew


Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) reageert voor het eerst uitgebreid op de afgesprongen fusiegesprekken van zijn stad Eeklo, met de gemeenten Kaprijke, Assenede en Sint-Laureins. Het hele stadsbestuur is ontgoocheld. Echt een gemiste kans!”, zegt de Eeklose burgemeester.

—---------------------------------------

Het gemeentebestuur van Aalter doet in het sportluwe zomerseizoen enkele werken aan het sportcomplex Flabbaert in Knesselare. In totaal wordt 81.500 euro geïnvesteerd. Naast de ballenvangers komen op voetbalterrein C nieuwe seniorendoelen en energiezuinige ledverlichting.

—--------------------------------------------------

Muzikanten en bands die in Maldegem op zoek zijn naar repetitieruimte, kunnen terecht in de zaal De Zak. Het box-in-a-boxprincipe is speciaal ontworpen om de beste akoestiek en geluidsisolatie te bieden. Maldegem heeft geïnvesteerd in hoogwaardige apparatuur, zodat je kan genieten van een kristalheldere klank die je muziek tot leven brengt.

—-----------------------------------------------

Het vroegere stadhuis van Kaprijke en de kerk van Lembeke zullen op zondag 30 juli blauw kleuren. Op zondag 30 juli is het ‘Werelddag voor de slachtoffers van Mensenhandel’. De Verenigde Naties lanceert de campagne ‘Blue Heart’ en Kaprijke neemt deel. —------------------------------------------------------

De Aalterse fotograaf Karel Mus (59) behaalde met een serie van zijn foto’s het Europese kwaliteitslabel Master Qualified European Photographer, zeg maar de Oscars van de fotografie. “Een goede foto moet openstaan voor interpretatie”, meent hij. Een selectie van de fotograaf uit AAlter zal te zien zijn op de tweede Internationale Fotobiënnale Oostende die plaats zal vinden van 16 september tot 12 november.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws