Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 13 juli 2023

gepost 7 months ago, op donderdag, 13 juli 2023 door Crew

Stad Eeklo blijft vasthouden aan het idee om de seniorenflats boven het Zonneheem te verkopen. Schepen van Financiën Koen Loete (CD&V) bevestigt dat dit wel degelijk het geval is. “De stad zal de financiën goed in de gaten moeten houden, zeker op lange termijn.

—--------------------------------------------

Er komt dan toch een splinternieuw cultuurcentrum in Maldegem. De huidige bestuursploeg wou eigenlijk eerst gewoon het bestaande CC Den Hoogen Pad in Adegem verbouwen. Maar nu wordt toch voor een complete nieuwbouw gekozen. Niet in het centrum, maar wel op dezelfde site van Den Hoogen Pad in Adegem.

—-----------------------------------------------------

De archeologen die aan het werk zijn rond het poortgebouw van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo blijven eeuwenoude geheimen ontdekken. Er werden eerder al sporen uit de dertiende eeuw gevonden, en nu blijkt dat de oude gracht vroeger nooit tot aan het poortgebouw liep. De plannen moeten dus hertekend worden.

—------------------------------------------

Het immense schilderij van Paul Verhoestraete (71) met muzikanten van de fanfare Willen is Kunnen uit Knesselare, krijgt wellicht een nieuwe bestemming. De voorbije weken kon je het schilderij al gaan bezoeken in het Drongengoed. De nieuwe plek voor het schilderij zou in het nieuw te bouwen multifunctioneel centrum in de Kloosterstraat in Knesselare zijn.

—---------------------------------------------------------------------

Rotaryclub Aalter is volop bezig met de voorbereiding voor de 21ste Biënnale Hedendaagse Kunst in het Kasteel van Poeke. Dit jaar vindt het kunstenfestival vroeger plaats, van 1 tot en met 10 september. Zanger en kunstenaar Bent Van Looy wordt de eregast van deze editie.

------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws