Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 12 januari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 11 januari 2022 door Crew

Aalter telt momenteel 29.316 inwoners en dat zijn er 75 meer dan een jaar geleden. Aalter groeit daarmee voor het vijftiende jaar op rij. De kaap van 30.000 inwoners komt voor Aalter steeds dichterbij. “ In 2021 waren er in Aalter 252 geboortes. “Dat zijn er wel 19 minder dan in 2020.

—-----------------------------------------

Bij het begin van het jaar maakt ook het AZ Alma in Eeklo de cijfers van het jaar 2021 bekend. Daar zijn vorig jaar zeventien procent meer baby’s geboren dan het jaar voordien.

—------------------------------------

Er hangen, drie maanden lang, camera’s in de belangrijkste winkelstraten van Brugge, tussen 't Zand en de Markt. Ze moeten de drukte door shoppers of bezoekers in kaart brengen én beter helpen voorspellen. “En die informatie zal uitermate nuttig zijn voor handelaars en ondernemers. Niet alleen Brugge, maar ook Gent doet mee om zo drukte te voorspellen.

—---------------------------

Dinsdagochtend in Brugge werd in alle vroegte de best bewaarde grafkelder die bij opgravingen kwam bloot te liggen, omhoog getild en in de Onze-Lieve-Vrouwekerk gezet. Er werd een speciaal wetenschappelijk comité opgericht om dit proces te begeleiden.” Een restaurateur gaat nu eerst met de beschilderingen aan de slag.

—------------------------------

Supermarktketen Delhaize heeft er een bijzondere nieuwe collega bij: Robbie, een robot. Je kan hem vragen waar een product ligt en dan begeleidt hij je naar de juiste rayon. Robbie gaat aan de slag in 10 winkels in Oost- en West-Vlaanderen, het proefproject loopt 6 maanden.

—-------------------------------------

Een 90-jarige autobestuurder veroorzaakte dinsdagnamiddag een ongeval in Eeklo. De man zat vervolgens even gekneld in zijn voertuig, maar hij raakte daarbij niet zwaargewond.

—----------------------------

In de eerste acht maanden sinds de opstart van de vaccinatiecentra in West-Vlaanderen klopten de medische vrijwilligers ongeveer 121.duizend uren. Omgerekend is dat 501 uur per dag. In de 22 vaccinatiecentra die er in West-Vlaanderen zijn, zijn zowel medische als niet-medische profielen aan de slag als vrijwilliger.

—-------------------------------

Het historische poortgebouw van de Huysmanhoeve in Eeklo wordt gerestaureerd. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) legde eerder al geld op tafel voor de restauratie van het stadhuis van Eeklo, en doet dat nu opnieuw voor het poortgebouw van de Huysmanhoeve. Er wordt een premie van ruim 225.duizend euro toegekend.

—------------------------------------

Aalter heeft er een nieuw restaurant bij. Op de hoek van de Knokkeweg (N44) en de Urselseweg is restaurant Carl’s geopend. De ingeweken Amerikaan Dan Snyder (40) staat er achter het vuur. In het restaurant willen ze de Amerikaanse en de Belgische keuken verzoenen.

—-------------------------------------------------------------

Opvang zoeken voor kinderen van 0 tot 3 jaar wordt voortaan gemakkelijker. Ouders vinden in een oogopslag alle mogelijke opvangplaatsen via opvang.vlaanderen Het overzicht is bovendien overzichtelijk in kaart gebracht en je kan meteen online je aanvraag tot opvang uitvoeren.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws