Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 13 januari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 13 januari 2022 door Crew

Zoals verwacht worden steeds meer coronabesmettingen vastgesteld bij leerkrachten en leerlingen, maar de echte piek wordt volgende week verwacht. In het secundair onderwijs De Beuk in Aalter zijn sinds maandag 7 leerlingen thuis met een coronabesmetting en ook 3 leerkrachten zijn uitgevallen. Een tiental leerlingen zijn er besmet in het Emmaüs in Aalter. De scholen vrezen dat het ergste nog moet komen.

—----------------------------------

Dat de gemeente Aalter blijft groeien qua aantal inwoners vertelden we eerder al. Aalter telt nu 29.316 inwoners. Aalter-centrum blijft de grootste kern. Knesselare staat op twee, Ursel op drie. Het aantal mannen en vrouwen is in Aalter vrij goed in balans.

—-------------------------------------

Eeklo voert een nieuwe belasting in op masten en pylonen. Alles wat hoger is dan 15 meter kost voortaan geld. Nadat bekend geraakte dat de belasting op windmolens nu effectief zal geïnd worden, komt er nu ook een belasting op dus masten en pylone. Deze belasting heeft naast extra financiële inkomsten voor Eeklo ook het doel om onze stad aantrekkelijk te houden en te maken.

—---------------------------------------

Het is de stad Brugge menens met het pleintjesplan. Plein na plein krijgt een grondige vernieuwing. 2022 wordt ingezet met het Huidenvettersplein, het charmante plekje tussen Rozenhoedkaai en Vismarkt, is dat. De kasseien liggen er oneffen en dat zorgt voor wankele stoelen en tafels voor de horeca. De uitbaters reageren - ondanks twee maanden werken voor hun deur - tevreden.

—-------------------------------------

Op de N44 Maldegem richting Aalter raakten woensdagavond zes wagens betrokken in een kettingbotsing. Eén bestuurder werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Urselseweg. Daar stonden vijf wagens stil aan de verkeerslichten. Een zesde voertuig reed er achteraan op in waardoor de zes wagens tegen elkaar botsten.

—----------------------------

Een vreemde echtelijke zaak in de correctionele rechtbank. Een vrouw uit Aalter stond terecht voor slagen en verwondingen aan haar eigen echtgenoot. Ze had haar man aanreden op de oprit van hun huis in Aalter na een ruzie. “Per ongeluk”, zei de vrouw. De rechter nodigde bij aanvang van het proces de aanwezigen in de rechtszaal uit om de beelden van de bewakingscamera van het huis te bekijken.

—------------------------------------------

Henk Deprest wordt de nieuwe schepen voor Open Vld in Maldegem. Hij legt volgende week de eed af. Nadat Peter Van Hecke in december zijn ontslag gaf als schepen van Maldegem, moest Open Vld op zoek naar een opvolger. Van Hecke blijft wel gemeenteraadslid, maar kon zich niet langer vinden in de werking binnen het schepencollege.

—-------------------------------------

Een ruzie tussen lokale radiozenders zal mogelijk in het hof van assisen beslecht worden. Het openbaar ministerie wil namelijk twee mensen van een radiozender vervolgen voor laster en eerroof in enkele Facebook-posts. Een drukpersmisdrijf en die moeten door een volksjury beoordeeld worden in ons land. De raadkamer, schrijft het Nieuwsblad zal op 9 februari over de zaak beslissen.

—----------------------------------

Voetbalploeg SK Bellem uit 2e provinciale A wordt met onmiddellijke ingang geleid door hoofdcoach Lieven Dheedene, die overkomt van reeksgenoot FC Assenede.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws