Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 14 januari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 14 januari 2022 door Crew

Geert Merchiers wordt zo goed als zeker de nieuwe procureur des Konings in Oost-Vlaanderen. Hij is door de Hoge Raad voor Justitie voorgedragen als opvolger van Johan Sabbe. Voor deze nieuwe benoeming was ook onderzoeksrechter Annemie Serlippens kandidaat.

—-------------------------------

Een chauffeur heeft donderdagmiddag voor heel wat verkeershinder gezorgd in het centrum van Aalter. Een vrouw reed met haar wagen over de Markt, en wou links de Bellemstraat inslaan. Iets wat verboden is, en eigenlijk ook zo goed als onmogelijk gemaakt werd door twee witte blokken op de rijweg te plaatsen. Maar de vrouw probeerde haar grote wagen toch de straat in te wurmen, en kwam met haar wagen vast te zitten bovenop één van de blokken.

—------------------------------------

Kaprijke maakt nieuwe plannen voor het Oud Stadhuis aan het Plein. Het gebouw uit de zeventiende eeuw is beeldbepalend voor het dorp, maar er gebeurt vandaag te weinig. Kaprijke wil er nu onder andere een noodwoning in maken, en onderzoekt zelfs of er opnieuw horeca kan komen.

—-------------------------------------

De Parkcross van Maldegem verschuift van datum en zal dit jaar gereden worden op zaterdag 5 februari. De Parkcross Maldegem maakt deel uit van de Ethias Crossen en zou op woensdag 2 februari gereden worden. Of er op 5 februari publiek zal mogen aanwezig zijn is in deze coronatijden onzeker.

—-----------------------------------

De nieuwe bevolkingscijfers van Aalter tonen aan welke nationaliteiten er allemaal in de gemeente wonen. Polen blijken de hoofdgasten. Er wonen 236 Polen in de gemeente. Op twee staan de Roemenen met 213 inwoners en op drie de Nederlanders met 203 inwoners.

—-----------------------------------------------------

Het plaatsen van de nieuwe geluidsmuren in de buurt van het afrittencomplex E40 in Aalter, heeft nu ook gevolgen voor de fietsers. Het fietspad langs de N44 wordt afgesloten, en alle fietsers moeten plaatselijk omrijden. Volgende maand start de aannemer met het plaatsen van de geluidsschermen ter hoogte van de fly-over.

—-----------------------------------------------

Vanaf maandag 17 januari tot en met vrijdag 28 januari wordt er gewerkt ter hoogte van het kruispunt van de Tieltsesteenweg met de Korte Moeie in Eeklo. Er moeten werken gebeuren aan de nutsleidingen, en daardoor is er twee weken verkeershinder.

—--------------------------------------

Muziekclub N9 uit Eeklo trekt op zaterdag 15 januari naar cultureel centrum Den Hoogen Pad in Adegem, voor de voorronde van Humo’s Rock Rally. Dit voorjaar gaat Humo opnieuw op zoek naar het grootste muzikale talent van het land.

—----------------------------------

Het nieuwe pop-uptheater aan de Nijverheidskaai in Eeklo heeft donderdagavond officieel de deuren geopend. Voor een kleine twee jaar zullen de cultuurvoorstellingen van CC De Herbakker in de fabriekloods Wulffaert gehouden worden.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws