Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 17 januari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 18 januari 2022 door Crew

In Brugge is zondag een coronabetoging op gang getrokken. Al zeker duizend mensen stapten mee.De betogers zijn het niet eens met de regering en vragen vrijheid. Ze geloven niet in de werking van de vaccins en ook de coronapas staat ter discussie.

—-------------------------------------------------

De vaccinaties in de vier centra voor de inwoners van het Meetjesland gaan aan snel tempo voort. Gemiddeld voor de tien gemeenten is 95 procent van alle te vaccineren burgers volledig gevaccineerd.

—---------------------------------------------

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) geeft de sociale economie in de provincie Oost-Vlaanderen een flinke duw in de rug. Ze trekt 2,2 miljoen euro uit om de innovatieplannen van 15 bedrijven te steunen.

—---------------------------------------

Stoomcentrum Maldegem heeft de spooroverweg in Moerwege hersteld. Daarmee is nu zo goed als de hele spoorlijn tussen Maldegem en Eeklo vernieuwd. Na twintig jaar werk is de klus tot een goed einde gebracht.

—-------------------------------------------------

IVM, de afvalophaler voor het Meetjesland haalt sinds 2020 het asbestafval op bij verenigingen en KMO’s. Dat is veiliger voor de verwerking van het gevaarlijke goedje. “Ondertussen werd al op bijna 1.600 adressen ruim 943 ton asbest opgehaald in platenzakken. Alle info over de ophalingen vind je op www.ivmmilieubeheer.be.

—-----------------------------------------------------

De grootschalige politie controles in West- en Oost-Vlaanderen op zaterdag hebben heel wat resultaat opgeleverd. Volgens de federale politie zijn 63 geseinde personen aangetroffen, zijn 55 gerechtelijke pv’s opgesteld, is 39 keer drugs in beslag genomen en zijn 409 verkeersinbreuken geregistreerd.

—----------------------------------------

Aalter is net zoals elders in Vlaanderen gestart met het vaccineren van kinderen tussen 5 en 11 jaar. Zowat tachtig procent van de uitgenodigde kinderen, komt een prik halen. Op de eerste zaterdag werden 392 kinderen gevaccineerd. Ook de komende zaterdagen en woensdagen worden er in Aalter verder kinderen gevaccineerd.

—-----------------------------------------------

De stad Eeklo opent een meldpunt waar elke burger terecht kan om gevallen van verwaarlozing of overlast van dieren te melden. Voor echt dringende meldingen wordt best direct contact opgenomen met de lokale politie. Je kan het lokaal meldpunt contacteren via [email protected].

—------------------------------------------

Het terrein van de KSA Aalter en dat van de vzw Sjelterimmo van de speelpleinwerking, is aangepakt. Het is nu groener en klimaatneutraal. De KSA en de speelpleinwerking huizen al sinds de jaren tachtig aan de Sportlaan in Aalter.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws