Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 18 januari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 18 januari 2022 door Crew

Assebroek, deelgemeente van Brugge, is maandagnamiddag opgeschrikt door een politieactie in de Evert van ’t Padstraat. Dat gebeurde nadat een minderjarige jongeman zich, gewapend met een mes, had verschanst in zijn woning. Vlak voordien had hij op straat een meisje bedreigd. ”Uiteindelijk gaf hij zichzelf over". De tiener werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het meisje bleef ongedeerd.

—------------------------------

Rudy Desmet, de populaire politicus van N-VA Maldegem die eind vorig jaar ontslag nam als schepen, zegt dat gedaan te hebben omdat het gemeentepersoneel geen respect krijgt. Bij zijn ontslag hield Rudy Desmet de lippen stijf op mekaar. Hij wilde geen ruzie stoken, hield de eer aan zichzelf en stapte op uit het schepencollege van Maldegem.

—-------------------------------

Sint-Laureins blijft de personenbelasting dit jaar behouden op zeven procent. Er werd beslist geen enkele belasting te verhogen. Ook de opcentiemen op eigendommen blijft gelijk, net als de gezinsbelasting van 50 euro. Dit jaar staan er in Sint-Laureins voor 3,6 miljoen euro aan investeringen gepland.

—-------------------------------

Er werden in 2021 - 695 kindjes ingeschreven in het bevolkingsregister van de stad Eeklo. Dat hoge cijfer heeft natuurlijk te maken met het feit dat de materniteit van het AZ Alma in Eeklo gelegen is. 147 van de borelingen wonen ook effectief in Eeklo. Lotte en Leon waren vorig jaar de populairste namen.

—--------------------------------

Op de weg tussen Tielt en Aalter is maandagnacht een koeltransport met geslachte varkens van de weg af gegaan. Het gevaarte kantelde en kwam op de zij terecht. De chauffeur raakte zwaargewond maar verkeerde niet in levensgevaar. Door het ongeval bleef de N37, gisteren plaatselijk even volledig voor alle verkeer afgesloten. Na verloop van tijd werd alternerend verkeer toegelaten.

—---------------------

De straatverlichting op de N9 tussen Lievegem en Maldegem werkt weer. Sinds een week voor kerst was die stuk, maar nu is er een tijdelijke oplossing. Het probleem lag aan een ondergrondse kabel waar verlies op zat. Er werd nu een bovengrondse kabel gelegd om de stroomtoevoer te verzekeren. Zo is er terug straatverlichting tussen Lievegem en Maldegem.

—--------------------------------

Café Duivenlokaal in Lotenhulle (Aalter) krijgt een tweede leven. Net voor Nieuwjaar sloot het café na 156 jaar de deuren. Maandag ging de zaak weer open, maar nu als ontmoetingscentrum Avondvreugd. Je kan er een glas drinken en ’s middags zelfs van een warme maaltijd genieten. Maar om 17 uur gaat Avondvreugd wel dicht.

—-----------------------------

Concertgebouw Events, dat is de nieuwe naam van de zaalhuurpoot van Concertgebouw Brugge. En met een nieuwe naam, komt ook een nieuwe look, inclusief gloednieuwe trailer en vernieuwde site. In 2021 werd meer dan de helft van de meetings door derden in het Concertgebouw van Brugge georganiseerd.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws