Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 19 januari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 19 januari 2022 door Crew

Het VTI in Brugge schakelt vanaf donderdag volledig over op afstandsonderwijs. Door de grote uitval onder leerkrachten en leerlingen was het niet meer werkbaar om op een normale manier les te geven. “Er was al meer studie dan effectief les, maar nu hebben we zelfs geen leerkrachten meer om die studie te begeleiden”, zegt directeur Jos Loridan. Voor het VTI betekent het meteen een valse start voor hun nieuwe, hypermoderne campus: een parel van 42 miljoen euro.

—----------------------------

De gemeenteraad van Maldegem ondergaat donderdagavond een pak vernieuwingen. Ook Danny Vannevel wordt schepen voor N-VA. Rudi Desmet zal ook geen gemeenteraadslid meer zijn, en wordt in die functie voor N-VA opgevolgd door plaatselijk voorzitter Cedric De Smet.

—-------------------------------------------

Het personeel van MCC Verstraete, met vestigingen in Maldegem en Ursel (Aalter), hebben 3.000 euro bij mekaar gewandeld voor het goede doel. Van halfweg december tot vorige week hield de Maldegemse labeldrukkerij een wandelactie, ten voordele van de Warmste Week.

—------------------------------------------------

Eeklo geeft bedrijven en werkzoekenden een nieuw instrument om werk te vinden of vacatures in te vullen. Met de app ‘My Local Job’ kan je een job zoeken, zonder moeilijke sollicitatiebrieven te sturen. Je veegt gewoon naar rechts of links op je smartphone. Bedrijven kunnen er hun vacatures kwijt, en zelfs verenigingen kunnen er vrijwilligers zoeken. De app ‘My Local Job’ is beschikbaar voor Android en iOS.

—-------------------------------------

De coronapandemie lijkt veel minder vat te hebben op Brugse winkelstraten dan elders in Vlaanderen. Van de dertien centrumsteden kan Brugge de beste leegstandcijfers voorleggen. In het centrum staan ruim zeven van de honderd panden leeg, zowat de helft van de 15 procent in veel andere grootsteden.

—------------------------------

Bijna 900 van de 2.000 Aalterse kinderen tussen 5 en 11 jaar hebben hun eerste Pfizer-prik gekregen. Deze woensdagnamiddag en zaterdag zijn er nog twee momenten om die eerste prik te gaan halen. Zeker in de maand februari blijft het Aalterse vaccinatiecentrum nog actief in een hal van het sportpark. Daarna zal er waarschijnlijk verhuisd worden richting oude bibliotheek aan de Boomgaardstraat.

—--------------------------------

Krulbol, de Meetjeslandse volkssport bij uitstek, kreunt nog steeds onder de coronamaatregelen. Voorzitter Patrick Huyghe van de Belgische Krulbolbond roept op om die regels strikter op te volgen. Nog zeker tot 28 januari gelden ook voor het krulbol strenge regels. Wanneer de politie een overtreding vaststelt, dan krijgt de uitbater een boete van 750 euro en iedereen die in overtreding is ook nog eens 150 euro.

—-------------------------------------

Vierdeprovincialer Excelsior Balgerhoeke gooit het over een andere boeg. Het gaat volgend seizoen niet verder met trainer Wesley Van Daele. Die besliste dan ook maar om de handdoek in de ring te gooien en onmiddellijk op te stappen. De bestuursploeg van Balgerhoeke trekt op zoek naar een nieuwe T1.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws