Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 12 februari 2020

gepost 3 months ago, op dinsdag, 11 februari 2020 door Crew

In het hele land is de winter BOB-campagne officieel afgelopen en ook alle resultaten zijn bekend. Ook Politie Brugge nam hier aan deel en combineerde de BOB-acties met de Brugse #ZAD-controles, waarbij ZAD staat voor Zonder Alcohol of Drugs.

Van begin december ‘19 tot begin februari controleerde de Brugse politie 2147 bestuurders waarvan 1,77% positief bleek te zijn. In absolute cijfers gaat het om 38 bestuurders die onder invloed waren van alcohol en/of drugs.

-------------------------

Basisschool Kruipuit in Adegem maakt vanaf 1 september dit jaar deel uit van scholengroep 23, dat is de Meetjeslandse afdeling van het gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. De voorbije weken was veel kritiek gerezen, maar de gemeente Maldegem zet haar plannen door. “Met de overname wil de gemeente de toekomst van de school en van het onderwijs in de gemeente op lange termijn verzekeren”, klinkt het bij het bestuur van Maldegem.

---------------------------------

Om de natuurwaarden en natuurbeleving van het Bulskampveld in de kijker te zetten, sloegen Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar voor een filmpje van dit landschapspark.

Het Landschapspark Bulskampveld is maar liefst 90 vierkante kilometer groot. Er zijn 150 kilometer fiets- en wandelpaden om op verkenning te gaan in dit enorme gebied, dat zich uitstrekt over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter.

---------------------------------------

De kliffen op de stranden worden vanaf morgen geëffend . De werkzaamheden vroeger starten, zou weinig zinvol zijn omdat de weersomstandigheden nog steeds onstabiel zijn. Storm Ciara heeft aan zee voor kliffen tot twee meter hoog gezorgd, dat is onder andere het geval in Blankenberge en Knokke. Op nieuw zand is het evenwel nog even wachten. De zandopspuitingen zelf staan pas voor na de zomermaanden gepland.

---------------------------------

Schepen van onderwijs in Eeklo, Isaura Calsyn, krijgt de volledige steun van het Eeklose stadsbestuur. Ze krijgt dus geen sanctie, dat werd gisteren beslist door het schepencollege. Calsyn was in het oog van de storm terechtgekomen nadat ze op Facebook jongeren had opgeroepen om naar de klimaatmars in Brussel te trekken. Sommigen interpreteerden dat als een aanzet tot spijbelen, maar dat heeft ze naar eigen zeggen niet zo bedoeld. Voor het stadsbestuur is de zaak nu afgehandeld, ze hebben wel afgesproken om met z‘n allen voorzichtiger om te gaan met sociale media.

-------------------------------

Bewoners van Oostwinkel en Ronsele bij Lievegem zijn bezorgd, nu bekend raakte dat windmolenbouwer Aspiravi plannen heeft om drie turbines van 200 meter hoog te bouwen. Aspiravi wil drie windturbines in het gebied tussen Leischoot en het Schipdonkkanaal in Oostwinkel. De plannen zijn ingetrokken door een vormfout in de aanvraag, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.

-------------------------------

Gisterenavond gebeurde langs de Koning Albert-1 laan in Brugge een aanrijding. Daarbij waren drie voertuigen betrokken. Door het ongeval groeide de file richting Loppem wel snel aan. Daarom sloot de politie de Koning Albert-1 laan ter hoogte van de rotonde aan Kinepolis tijdelijk af. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

----------------------------

Op 1 september van dit jaar wordt de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuwe Taborschool in de Wingenestraat in Maria-Aalter. De nieuwe school kost 5,5 miljoen euro, waarvan de school zelf dertig procent moet betalen.

De nieuwe school komt op de site waar de kleuterschool zich momenteel bevindt.

De school van Maria-Aalter telt momenteel 230 kinderen, waarvan 67 kleuters en 163 lagere schoolkinderen.

------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws