Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 13 februari 2020

gepost 3 months ago, op donderdag, 13 februari 2020 door Crew

Als het van Groen Aalter afhangt, komt er een herbestemming voor de kerk van Poeke. Volgens Jesse De Meulenaere worden de kerken in Aalter niet optimaal benut:

****** Vooral in de kerk van Poeke zijn er heel weinig erediensten en zo goed als geen nevenactiviteiten. Jesse De Meulenaere somt enkele van die mogelijke nevenactiviteiten op: **** Dat gemeenteraadslid voor Groen Jesse De Meulenaere afkomt met het voorstel om van de kerk van Poeke een indoor skatepark te maken lag niet in goede aarde bij titelvoerend burgemeester Pieter De Crem: **** Schepen Philippe Verleyen wil de kerken in Aalter openhouden voor erediensten. ****

------------------------------------------

Blankenberge, dat wel eens smalend Antwerpen-Strand wordt genoemd, wil extra treinverbindingen met de stad waarmee ze al eens vergeleken wordt. Het cliché is ook gewoon waar, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). “Er komen nu eenmaal veel Antwerpenaren op vakantie naar hier.” Ze heeft haar collega en partijvoorzitter Bart De Wever alvast een brief geschreven. Vandaag rijdt er slechts één trein om het uur van Blankenberge naar Antwerpen en omgekeerd. Bovendien moeten reizigers telkens overstappen in Gent-Sint-Pieters.

---------------------------------

De gemeente Beernem start met een restauratieproject voor de kapelletjes op haar grondgebied. De Oedelemse Govaertskapel is als eerste aan de beurt.

Twee studenten Bouwkunde gaan een restauratiestudie opmaken. De neogotische Govaertskapel dateert uit 1884 en werd ooit door de familie Govaert gebouwd. Ze wordt ook wel eens de bedevaartskapel genoemd.

------------------------

Gejuich in Ruiselede gisterenochtend: enkele leerkrachten maken bekend dat de school openblijft, maar volgens algemeen directeur Rik Delmotte is dat foute informatie. De beslissing over de aanvraag van scholengroep KSO Tielt-Ruiselede om Sancta Maria te sluiten is uitgesteld, maar dat betekent niet dat de sluiting van de baan is. De scholengroep wil Sancta Maria vanaf 1 september sluiten omdat de gebouwen versleten zijn en omdat het aantal leerlingen al jaren daalt. Het plan lokte fel protest uit bij personeelsleden, leerlingen en ouders.
------------------------------------------

In het najaar start in Zeebrugge de bouw van een gloednieuwe brug over het Verbindingdok. Dat moet fietsen in de achterhaven van Zeebrugge een stuk veiliger maken.

De nieuwe brug, met een niet-onaardig kostenplaatje van 32 miljoen euro, zal het bruggetje vervangen dat nu over het Verbindingsdok loopt. De nieuwe brug zal handig zijn voor wie Zeebrugge-dorp of de Stationswijk wil bereiken. Ook voor wie werkt in de Vismijn is deze veiliger verbinding nuttig.

-------------------------------

De cafetaria van provinciaal domein Het Leen in Eeklo is voor onbepaalde tijd gesloten. De deuren van de cafetaria zijn sinds maandag 10 februari dicht. In een korte mededeling op de Facebookpagina staat dat de concessie voor de uitbating van de cafetaria werd stopgezet en dat de cafetaria bijgevolg voor onbepaalde tijd gesloten zal zijn.

--------------------------------

In februari en maart worden in verschillende straten in Maldegem bomen gekapt en heraangeplant. De bomen moeten worden gekapt omdat de boomwortels schade aan de weg, voetpaden en riolering hebben aangericht en/of omdat de bomen voor een onveilige situatie zorgen.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws