Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 14 februari 2020

gepost 3 months ago, op donderdag, 13 februari 2020 door Crew

De politie heeft woensdagvoormiddag drie Roemeense inbrekers gevat. Op de grens van Ruiselede en Wingene hadden ze dinsdagnacht bijna twintig inbraken of pogingen gepleegd. Op een bepaald moment kruiste een patrouille de vluchtwagen van de daders. Een deel van de buit is al gerecupereerd. De daders worden ondervraagd en ter beschikking gesteld van het parket. Gisteren verschenen de daders voor de onderzoeksrechter.

------------------

Recon Bouw uit Adegem en Bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal bundelen hun krachten, en bouwen voortaan huizen van onder één dak.

Recon Bouw als ‘klasse 8 bouwbedrijf’ vooral actief in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Bouwbedrijf Wienen vult hen aan als ‘klasse 7 bouwbedrijf’ in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Beide bedrijven leveren samen jaarlijks zowat 550 wooneenheden op. De twee bedrijven blijven op hun huidige locatie werken, onder dezelfde naam, en met dezelfde mensen. Maar wel onder één koepel die alles aanstuurt.

---------------------------

Op maandag 17 februari starten onderhouds- en vernieuwingswerken aan de spoorwegovergang in de Oude Staatsbaan in Adegem. De gemeente en vzw Stoomcentrum tekenden eind vorig jaar een overeenkomst om de spoorwegovergangen in de Gentse Steenweg en Oude Staatsbaan te voorzien van een veiliger overwegsysteem. Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer en zullen ook een aantal haltes van de Lijn niet bediend worden.

---------------------------------

Het wordt druk op het gemeentehuis van Aalter. Maar liefst zes koppeltjes hebben Valentijnsdag uitgekozen om elkaar eeuwige trouw te beloven. Schepen Dirk De Smul van Aalter verzorgt de trouwmarathon: ********* Je hoorde Schepen in Aalter Dirk De Smul over de zes koppeltjes die Valentijn uitkozen om te trouwen.

-----------------

Deinze wordt de komende vijf zomers de gaststad voor de Balloonmeeting. Hiermee verliest Eeklo na 34 jaar een van haar populairste evenementen. Waarom de balloonmeeting van Eeklo verhuist naar Deinze legt voorzitter Guy Bral uit: ***** Een directe terugkeer voor de balloonmeeting naar Eeklo ziet er niet aan te komen: ****** In Deinze zal je niet alleen luchtballonnen zien, het wordt ook èèn van de eerste optredens van Samson en Marie. We vroegen nog aan voorzitter Guy Bral of Samson en Marie ook mee in een luchtballon zullen varen: *****

-----------------------------

Het aantal inwoners in Beernem blijft stijgen. Op 31 december 2019 klokte de gemeente af op 15.814 inwoners.

Dat zijn er 54 meer dan in 2018. Deelgemeente Sint-Joris kent de grootste stijging met 31 nieuwe inwoners. Beernem heeft 13 inwoners bij en Oedelem 10. Dat het aantal inwoners jaar na jaar blijft groeien, verbaast burgemeester Jos Sypré (CD&V) niet. “Beernem heeft heel wat troeven. Je kan er genieten van de mooie, groene omgeving en de rust, terwijl je toch vlakbij de kust, Brugge en Gent bent.

---------------------

Zaterdag 29 februari is er voor de tweede keer een kinderrommelmarkt in jeugdcentrum Kadans in Aalter. Dat is een markt voor en door kinderen, én voor het goede doel. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven als standhouder en, onder begeleiding van een volwassene, de verkoper in zich boven halen. Inschrijven kan in jeugdcentrum Kadans,

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws