Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 17 februari 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 17 februari 2020 door Crew

Stormen Ciara en Dennis zorgen voor strandkliffen en hinder door opwaaiend zand in Blankenberge. De storm van de voorbije week heeft opnieuw aangetoond dat het strand erg kwetsbaar is voor erosie. Niet alleen de vorming van strandkliffen door golfwerking is een jaarlijks probleem, maar ook opwaaiend zand veroorzaakt tijdens de wintermaanden grote hinder. Alleen al het zandvrij maken van de zeedijk kost de Blankenbergse belastingbetaler handenvol geld. Vorig jaar werd ook 139.000 euro uitgegeven om het strand na de winter te effenen.

-------------------------------------

Tijdens het Hemelvaartweekend strijken duizenden fietsers én supporters neer in Aalter. De gemeente is op zondag 24 mei 2020 gastgemeente voor ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’, en het lokaal bestuur is van plan om daar een hartverwarmend feest van te maken. De organisatie rekent op de hulp van vele vrijwilligers.

In een volgende editie van het magazine TotAalter vind je contactgegevens om je op te geven als vrijwilliger.

--------------------------------------

De bekerfinale waterpolo wordt bij de vrouwen opnieuw een Oost-Vlaams duel tussen MZV Eeklo en de Gentse Zwemvereniging.

Uitredend bekerwinnaar MZV Eeklo had geen problemen met de fusieploeg Ladies West. De Meetjeslanders klopten de West-Vlaamse dames met 29-2.

Twee weken geleden stonden Gent en Eeklo nog tegenover elkaar in de competitie. Toen won Gent, maar Eeklo krijgt nu dus kans op revanche. De bekerfinales waterpolo worden afgewerkt op 28 maart in La Louvière.

---------------------------------------

In Zelzate heeft de stormwind Dennis schade aangericht. De wind heeft daar een aantal planken losgerukt van een oude schutterstoren. Die zijn vlakbij op de markt terechtgekomen. Een deel van het marktplein is afgesloten.

Aan het Kastanjeplein nog in Zelzate heeft de wind een stuk van de gevel van een huis weggerukt, de brandweer moest er een zeil aanbrengen.

En in Assenede in de Poeldijkstraat, pal op de Nederlandse grens is de weg afgesloten. Daar zijn twee bomen dwars op de rijweg terechtgekomen.

-----------------------

Omwille van veiligheidsredenen besliste het college van burgemeester en schepenen in Maldegem onlangs dat kinderopvang Ukkie-Pukkie in Adegem zou verhuizen. De verhuis zou duren tot na de grote vakantie.

Het college kiest nu voor een snellere oplossing waarbij Ukkie-Pukkie Adegem in hetzelfde gebouw blijft maar waarbij de bovenverdieping wordt afgesloten. Naast het huidige gebouw zullen twee woonunits geplaatst worden. Op die manier kan de gemeente reeds binnen drie maanden voor een oplossing zorgen.

---------------------------------

Vanaf maart krijg je het magazine TotAalter niet langer op vrijdag, maar op maandag of dinsdag.

BPost voert vanaf maart een aantal wijzigingen door in haar dienstverlening. Daardoor kan TotAalter niet langer op vrijdag bedeeld worden. Ook het kiezen voor de bedeling op een andere, vaste dag in de week is niet meer mogelijk: TotAalter zal daarom in de toekomst op maandag of dinsdag bezorgd worden.

Dat betekent dat je op vrijdag 21 februari 2020 voor het laatst jouw wekelijkse infokrant op vrijdag ontvangt.

-----------------------------------

De makers van Monopoly Knokke-Heist hebben de doos van de nieuwe kustversie voorgesteld. Ze kozen voor een witte, strakke cover met daarop enkele bekende gebouwen van de kustgemeente. Het spel komt in juni in de winkels terecht, maar kan nu al besteld worden via pre-order op www.monopolyknokkeheist.be.

------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws