Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 18 februari 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 18 februari 2020 door Crew

Door storm Ellen dreigt het carnavalsfeest van komend weekend in het water te vallen. In verschillende gemeenten houden ze hun hart vast. In Zwevezele zit de schrik er goed in, terwijl ook de andere West-Vlaamse carnavalsgemeenten het weerbericht met argusogen volgen.

Storm Ciara veroorzaakte twee weekends geleden behoorlijk wat schade in Vlaanderen en aan de kust. Met windsnelheden tot 130 kilometer per uur, waarvan de hevigste gemeten in Blankenberge, bleef zowat iedereen wijselijk binnen. Afgelopen weekend trok storm Dennis over ons land, met windstoten tot 90 kilometer per uur. Opnieuw was er schade, al bleef West-Vlaanderen toen relatief gespaard. Maar met Ellen is er nu een derde storm op komst.

---------------------------------

Industry Aalter, de vestiging van SPIE Belgium, verhuist naar The Green, een milieuvriendelijke nieuwbouw in de Groendreef.

SPIE en Vandenbussche Bouwgroep gingen ver om de ecologische voetdruk tot een minimum te beperken. Meer dan 150 onderaannemers en leveranciers bouwden een jaar lang intensief aan The Green.

----------------------------------

Groen Maldegem vindt dat het gemeentebestuur te veel bomen kapt zonder reden. “Er worden meer dan 350 bomen gekapt in het kader van de veiligheid en het voorkomen van schade, maar in slechts twee van de negen straten gaat dit op”, klinkt het.

“Er komen nieuwe bomen”, reageert burgemeester Bart Van Hulle. “De bomenkeuze zal ervoor zorgen dat wat nu moet gebeuren, namelijk het moeten kappen op korte termijn van te jonge bomen, zich niet meer zal voordoen in de toekomst.”

-----------------------------------

De sp.a-afdeling van Eeklo voert strijd tegen asociale huurprijzen. Er werden pamfletten uitgedeeld in heel wat straten in Eeklo en wie te maken kreeg met oneerlijke prijsverhogingen kan dit melden aan de lokale sp.a-afdeling.

Op 1 januari 2020 werd de huurprijs aangepast door de Vlaamse regering”, zegt Christiaan De Wulf van sp.a-Eeklo. “Voor de ene is het verschil klein, voor de ander gaat het om honderden euro’s.

-------------------------------------

De elektriciteit in de Brugse Halletoren is maandag rond 13 uur uitgevallen. De bezoekers, een tiental, werden daarop geëvacueerd door de bewakers. Vier uur later was het euvel opgelost.

“Het licht ging plots uit”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “Daarop zijn alle bezoekers rustig via de trap terug beneden gebracht. De elektriciteitspanne werd nagekeken.

-----------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist betrapte tijdens de zevende editie van Ej me velo gezien!? 290 fietsers die met een niet-verkeersveilige fiets reden. Hiervan hadden 85 fietsen geen of een defect fietslicht.

De doelstelling van de lokale campagne was duidelijk: jonge fietsers aanmoedigen om te rijden met een verkeersveilige fiets en goed zichtbaar te zijn in het verkeer.

-------------------------------

De aanleg van de groenbuffer aan het bedrijvenpark van Maldegem start nog dit plantseizoen. Ten westen van de begraafplaats komt een bredere boszone met aanpalend een hoogstammige boomgaard met streekeigen fruitbomen. De realisatie van wandelpaden doorheen de groenstructuren zullen voor een verbinding zorgen tussen de bedrijvensite en de omgeving. Er komen 200 hoogstammige bomen, ruim 4.800 bosgoedplanten en 2.800 haagplanten.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws