Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 19 februari 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 19 februari 2020 door Crew

Naar aanleiding van de voetbaltopper morgen tussen Club Brugge-Manchester United treft de Brugse politie een hele resem preventieve maatregelen. Deze Europa League wedstrijd wordt immers als een risicowedstrijd beschouwd. In 2015 kwam het tot confrontaties tussen beide supportersclubs in hartje Brugge. De politie doet er nu alles aan om dergelijke ontmoetingen te vermijden. Cafés en hotels in centrum Brugge en in de omgeving van het stadion werden ook gecontacteerd met diverse tips om het gebeuren in goede banen te leiden. Zo geldt er in horecazaken binnen een straal van 1000 meter rond het stadion en in enkele buurten in de Brugse binnenstad een verbod op dranken in glas.

----------------------------------------

De parking aan de site Zuidkaai in de Zuidmoerstraat in Eeklo wordt kleiner, en wordt een betalende parking. Het personeel van het OCMW parkeert er nu gratis, maar binnenkort zal een dagje op het werk bijna 25 euro parkeergeld kosten. Het ACV kondigt acties aan, omdat het stadspersoneel deze nieuwe regel niet pikt. “Wie wil er nu 500 euro parkeergeld per maand betalen om naar zijn werk te gaan?”, klinkt het. Burgemeester in Eeklo Luc Vandevelde wil het personeel ondersteunen om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen.

----------------------------

Voor het eerst in jaren trekt er nog eens een carnavalsstoet door de straten van Lotenhulle bij Aalter. Dat gebeurt zondag 23 februari.

De ouderraad van de Taborschool Lotenhulle organiseert de stoet zondag samen met de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Ceciliavrienden Lotenhulle.

Jong en oud is zondag om 15.30 uur welkom in de school. Om 16 uur vertrekt een muzikale tocht van ongeveer een uur door de Lootse straten.

---------------------

Het Meetjesland krijgt een eerste vestiging van de fitnessketen Basic-Fit. Die opent nog dit voorjaar langs de N9 in Lovendegem bij Lievegem.

De nieuwe fitness komt in een pand recht tegenover Intratuin. Daar zat vroeger een trampolinezaak, maar nu wordt daar een Basic-Fit ingericht. Het is de eerste vestiging in het Meetjesland.

-------------------------------

Tijdens snelheidscontroles door de politie van Tielt reed 16,5 procent te snel. De politie controleerde in Tielt, Ruiselede en Pittem.

De politie stond opgesteld in de Neringenstraat in Tielt en langs de N37a in Ruiselede, waar 50 kilometer per uur toegelaten is. Ook in de Poekestraat in Ruiselede en de N50 in Pittem, waar 70 kilometer per uur toegelaten is. De meeste overtredingen werden begaan op de N37a. Daar werden 237 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 44 te snel reden.

-----------------------------

Kleuterschool De Vlieger in Zwevezele bij Wingene zal er tegen de paasvakantie van 2021 helemaal anders uitzien. Dankzij de Vlaamse overheid komen er twee nieuwe vleugels bij, goed voor een extra oppervlakte van zevenhonderd vierkante meter, terwijl de gemeente gaat investeren in een buitenschoolse kinderopvang.

De gebouwen van de kleuterschool in de Pastorijstraat dateren uit de jaren ’30 en scholengemeenschap Driespan (de koepel boven de vrije basisscholen van Ruiselede, Wingene en Zwevezele) is al langer vragende partij voor een nieuwbouw. Het dossier voor die nieuwbouw werd nu goedgekeurd.

-------------------------------------

Na de burgemeester van Maldegem loopt nu ook de burgemeester van Eeklo op krukken. Luc Vandevelde liep een gescheurde meniscus op. Momenteel rekent de burgemeester op een chauffeur om zo zijn taken af te werken.

-----------------------------------------

Maldegem maakt zich op voor een druk carnavalsweekend. Dit jaar met Joanicq Caboor die voor zijn tweede jaar als prins Koning Joanicq I wordt.

Maldegem viert dit weekend voor de 54ste keer carnaval. Volgend jaar wordt pas echt een feestjaar, want dan bestaat carnaval in Maldegem 55 jaar, en dat is 5x11. Volgend jaar zou er ook een grote verkiezingsavond gehouden worden, om Koning Joanicq I dan te kunnen kronen tot Keizer. Op vrijdag 21 februari trekken de scholen door de centrumstraten, en wordt om 16 uur gestart met ‘Carnaval on Ice’. Wie verkleed is, mag tussen 16 en 18 uur gratis schaatsen.

----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws