Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 12 augustus 2020

gepost 1 month ago, op dinsdag, 11 augustus 2020 door Crew

Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé vertoeft al drie weken in zijn vakantieverblijf in Portugal, maar komt morgenavond – zes dagen eerder dan gepland – terug naar huis. “Het belooft opnieuw een druk weekend te worden, mogelijk het drukste van de hele zomer en daarbij moet ik aanwezig zijn, aldus de gouverneur. De voorbije dagen was er volgens hem nog maar weinig vakantie aan en stond zijn telefoon roodgloeiend.

----------------------

Een man uit Knesselare die een bedrijf heeft in Doornik mag van de rechter twee maanden niet met de auto rijden. Hij werd op de E403 achtervolgd door de politie omdat hij veel te snel reed en bovendien aan het bellen was. Eerder werd de man ook al veroordeeld voor overdreven snelheid.

----------------

Oud-schepen en N-VA-raadslid in Beernem Gijs Degrande zegt dat er door de hittegolf meer nood is aan meer bomen. Hij denkt daarbij vooral aan het vee op de vele landbouwbedrijven in de gemeente. Dieren die niet lijden onder hittestress zijn spontaan gezonder en groeien beter. Experimenten in het buitenland wezen zelfs uit dat de vlees- en melkproductie toenam.

---------------------

Voor de uitwerking van het project ‘arm in arm, zij aan zij’ en de ondersteuning van de dienst aanvullende thuiszorg’ is OCMW Aalter op zoek naar een coördinator buddywerking (B1-B3). Het OCMW van Aalter is ook op zoek naar een voltijds maatschappelijk werker. Ten laatste op vrijdag 21 augustus kan je een motivatiebrief sturen.

-------------

De archeologische dienst Raakvlak heeft enkele uitzonderlijke leistenen gevonden op het Sint-Maartensplein in Brugge.

Momenteel zijn daar onderzoeken bezig aan de achterkant van de Sint-Walburgakerk en nabij het Europacollege. Verscheidene leistenen zouden dateren uit de 14de eeuw. De kans bestaat dat de leistenen later nog tentoongesteld worden in Brugge.

----------------

Natuurliefhebber en gemeenteraadslid voor Groen in Aalter Piet Smessaert telt elk jaar de zwaluwnesten in Aalter en merkt dat er nu zowat vier keer meer bewoonde nesten zijn dan op het einde van de jaren negentien-negentig.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws