Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 11 augustus 2020

gepost 2 months ago, op maandag, 10 augustus 2020 door Crew

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie verdachten aangehouden die zaterdag mee het strand van Blankenberge onveilig maakten. Een 18-jarige jongeman uit Jette ontkende tijdens z’n verhoor dat hij klappen uitdeelde aan de politie. Ook een tweede verdachte ontkende elke betrokkenheid.

-------------------

Verkeer kan niet meer via de Sint-Maria-Aalterstraat in Aalter onder de gewestweg N44 rijden. Net voor het viaduct werd een gat in het wegdek afgezet met nadarhekken. Er wordt een kleine omleiding voorzien. Het lek en het wegdek worden zo snel mogelijk hersteld.

-------------------------

Op een bedrijventerrein in het Blommeke in Beernem zijn afgelopen weekend vijf elektronische schermen gestolen uit tractoren. Na drie gelijkaardige diefstallen vorig jaar in Zedelgem en Beernem roept de politie Het Houtsche op tot waakzaamheid.

---------------------

De gemeente Maldegem start eind deze zomer met de uitbouw van haar eigen UiTPAS-regio. Met de UiTPAS-kaart kunnen inwoners voordeliger deelnemen aan sport-, cultuur- en jeugdactiviteiten. Vanaf september zal Maldegem haar eigen UiTPAS-regio uitbouwen. Daardoor zal Maldegem niet langer deel uitmaken van de regionale UiTPAS Meetjesland.

------------------

In de Sint-Jorisstraat in Sint-Joris, bij Beernem, is zondagavond een 47-jarige bromfietser uit Aalter lichtgewond geraakt bij een bizar ongeval.

De man reed even na 18 uur in de richting van Beernem, toen hij volgens de politie Het Houtsche plots afweek van het fietspad. Hij knalde op een geparkeerde vrachtwagen en kwam ten val. De veertiger raakte lichtgewond.

----------------------------

De Universiteit van Gent en archeologen van Raakvlak zullen midden september het Sint-Jansplein in Brugge scannen, op zoek naar restanten van de oude Sint-Janskerk. Op die manier moet geen steen verlegd worden. Hetzelfde systeem werd onlangs nog in Italië gebruikt. Met een radarsysteem konden archeologen gebouwen en straten van de Romeinse stad Falerii Novi tot in detail vastleggen.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws