Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 augustus 2020

gepost 1 month ago, op maandag, 10 augustus 2020 door Crew

Eeklo had er een coronavrije week op zitten, maar op de officiële lijst staan opnieuw twee nieuwe besmettingen. De risicofactor komt daarmee op negen. Dat is nog altijd ver onder de 20, wat de alarmdrempel is. Maatregelen zoals het dragen van een mondmasker op drukke plaatsen, en pauzeren van sport- en cultuuraanbod zijn nodig om besmettingen tegen te gaan.

-------------------

De politiezone Meetjesland heeft bij een controle zaterdagvoormiddag een 31-jarige man uit Eeklo onderschept. De man reed omstreeks 10.00 uur door de Krekelmuit in Eeklo en bleek cocaïne gebruikt te hebben.

-------------------

Alle dagjestoeristen zijn vanaf vandaag weer welkom in Blankenberge. De kuststad weerde gisteren de dagjestoeristen. Het sloot toegangswegen af met wegblokkades en controleerde pendelaars die met de trein naar de badstad kwamen. Daardoor bleef het een stuk rustiger, zowel op de dijk als op het strand. Knokke weigert nog zeker de hele week dagjestoeristen.

------------------

Morgen wordt een vloerplaat gegoten voor het appartementsgebouw in het Wegelpark. Om de werken tijdig te kunnen afronden én veilig te laten verlopen zal de Burg. Lionel Pussemierstraat in Eeklo voor alle verkeer onderbroken zijn ter hoogte van de school ‘De Wegel’ en dit vanaf 5 uur ’s ochtends. Er wordt een omleiding voorzien.
-------------

Maldegem heeft de voorbije week vijf nieuwe coronabesmettingen, allemaal leden uit eenzelfde gezin. Hierdoor staat de gemeente in het rood, met een risicofactor van 21. Net boven de alarmdrempel van 20, wat gelijk staat met 20 besmettingen op 100.000 inwoners. De vijf nieuwe besmettingen komen uit eenzelfde gezin. Door snelle detectie door contactopsporing, en doordat ze heel snel in Maldegem contact opnamen met het gezin, kon de besmetting snel geïsoleerd worden.

-----------------------

Het Rode Kruis van Eeklo en Sint-Laureins organiseert morgen, op dinsdag 11 augustus een bloedinzameling, maar je moet je wel op voorhand registeren.

Bloed geven gebeurt in de meest veilige omstandigheden, dankzij verschillende maatregelen. Maak je afspraak op www.rodekruis.be/zomerhelden.

--------------

Opgelet voor wie vandaag langs de Zuidmoerstraat in Eeklo rijdt. De straat wordt tot 28 augustus afgesloten, in het deel tussen de Burggravenstraat en Patersstraat. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzone in beide richtingen passeren. Tijdens de wekelijkse markt op donderdag is er wel doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk tot 14 uur doorheen de Zuidmoerstraat.

----------------

Het Meetjesland is de thuis van de mooiste kreken van het land. Tijdens deze hittegolf kan je corona-veilig pootje baadje in onder andere de Boerekreek. Met code rood kan je een plons maken in eigen streek, ga wel telkens na via de infoborden of het toegelaten is om er te zwemmen.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws