Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 13 augustus 2020

gepost 1 month ago, op donderdag, 13 augustus 2020 door Crew

In de Aziëstraat in Zeebrugge is gisteren een 44-jarige motorrijder om het leven gekomen. De man uit Bredene overleefde een aanrijding met een wagen niet.

De man kwam door de klap ten val met zijn moto en werd meters ver weggeslingerd. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het Brugse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om te onderzoeken hoe het ongeval is kunnen gebeuren.

-----------------

Het herstelplan voor corona dat de stad Eeklo uitrolt, is nu al goed voor een investering van meer dan 1,2 miljoen euro.

In het voorjaar pakte Eeklo uit met een eerste versie van het herstelplan in coronatijden, en plakte daar een bedrag van 500.000 euro op. Maar dat loopt nu al op tot meer dan het dubbele.

------------------

Van vandaag tot vrijdag 28 augustus is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Hogebranddreef in Kleit bij Maldegem. Er moet een nieuwe rioolaansluiting aangelegd worden. Het verkeer kan omrijden via de Doornstraat.

--------------

Het Waaibos op de grens van Eeklo met Kaprijke wordt een openbaar bos. De stad Eeklo kocht het bos drie jaar geleden aan, en geeft het nu voor 50 jaar in erfpacht aan Natuurpunt. Die zal natuurwerken uitvoeren in het bos, en zal het bos ook toegankelijk maken voor wandelaars.

--------------------

Zeven personen die in Eeklo samen onder hetzelfde dak wonen, zijn besmet geraakt met het coronavirus. Gisteren werd de burgemeester hiervan op de hoogte gebracht van de uitbraak. Of de mensen terugkeerden uit het buitenland, is onduidelijk.

Het stadsbestuur van Eeklo roept nogmaals op om de nationale veiligheidsmaatregelen, ook inzake reisadvies, nauwkeurig te respecteren om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

----------------------

De politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) heeft gisteren grote snelheidscontroles gehouden in haar zone. Veertien procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Langs de Knesselarestraat in Oedelem werden 53 overtredingen vastgesteld. In de Autobaan in Loppem reden er 62 te snel. Tot slot controleerde de politie ook langs de Brugsestraat in Oostkamp. Daar werden 40 snelheidsovertreders betrapt.

-------------------------

Op de Brugse ring botsten gisterennamiddag twee wagens op elkaar. Eén betrokkene raakte lichtgewond. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de Dampoortsluis. De klap was bijzonder hevig, want één van de auto’s werd weggeslingerd en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verlichtingspaal. Eén inzittende liep lichte verwondingen op.

------------------

Hulpverleningszone Meetjesland is op zoek naar brandweervrijwilligers.

Voor je vrijwillig brandweerpersoneel kan worden, moet je in het bezit zijn van een Federaal Geschiktheidsattest (FGA).

In Aalter vindt een infoavond plaats op woensdag 30 september om 20.00 u, in de brandweerpost.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws