Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 14 augustus 2020

gepost 1 month ago, op vrijdag, 14 augustus 2020 door Crew

Het aantal coronabesmettingen in het Meetjesland stijgt. Geen enkele gemeente kleurt nog wit, terwijl dat vorige week wel nog het geval was. Aalter, Maldegem en stad Eeklo overschrijden zelfs de alarmdrempel. Waarnemend burgemeester Patrick Hoste van Aalter denkt dat het vermoedelijk gaat het om mensen die terugkeerden uit vakantie.

----------------------

In de Akkerstraat in Oedelem is een vrouw ten val gekomen met haar elektrische fiets. Volgens de politie Het Houtsche raakte ze lichtgewond.

Het 33-jarige slachtoffer reed op het dubbelrichtingsfietspad richting Assebroek, toen ze bleef haperen aan de fiets van een 33-jarige Bruggeling die richting Beernem reed. Beiden kwamen ten val.

-----------------

In de Alice Nahonstraat in Beernem werd een elektrische fiets, een speed pedelec gestolen uit een garage.

De dief drong op onbekende wijze het gebouw binnen en vluchtte weg met de speed pedelec. De politie Het Houtsche stelde een proces-verbaal op en is een onderzoek gestart. Van de dader is voorlopig geen spoor.

-----------------------

De gemeente Oostkamp lanceert een leuk initiatief om de verbondenheid onder de inwoners te stimuleren. Met de ‘doorgeefvaas’ kan je iemand bedanken met een boeketje bloemen. Het initiatief past in het relanceplan KERNgezond 8020 dat de gemeente na de lockdown lanceerde, onder meer om de mentale gezondheid van de Oostkampenaren op peil te houden.

----------------

De Brugse brandweer gaat morgen op de wekelijkse markt te vinden zijn met een stand om de jaarlijkse brandweerkalender te verkopen. Ook op 29 augustus en 12 september zullen ze dat doen. Door de coronamaatregelen mogen de vrijwilligers niet van deur tot deur gaan om de kalender te verkopen. Wie dit jaar een kalender wil, kan die ook online bestellen via de website van de brandweer www.brandweerbrugge.be, waarna de kalender zo snel als mogelijk wordt geleverd. Eén kalender kost 5 euro.

------------------

De gemeentelijke diensten en het OCMW zijn morgen zaterdag 15 augustus 2020 gesloten want het is Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws