Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 11 oktober 2023

gepost 4 months ago, op woensdag, 11 oktober 2023 door Crew


Zowel de provincie als de Raad voor Vergunningsbetwistingen hebben het licht al op rood gezet, maar de gemeente Aalter zet de plannen voor de bouw van de 319 woningen in Oostmolen gewoon door. Op de gemeenteraad werd gevraagd om de vergunning in te trekken, maar dat gebeurde niet.

—---------------------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo organiseert op maandag 16 oktober het jobevent ‘Goesting in de zorg’. Negen scholen, VDAB en FeBi werken mee. “Meer dan 200 studenten uit het vijfde en zesde jaar middelbaar onderwijs komen er maandag langs.

—-------------------------------------

Er zullen in de toekomst dan toch nog erediensten gehouden worden in de parochiekerk van Adegem (Maldegem). Even werd gevreesd dat de kerk zou sluiten, maar dat is niet het geval. Toch moet Maldegem de grote oefening maken. Want vijf kerken op het grondgebied is op termijn niet houdbaar.

—--------------------------------

De senioren van Aalter zijn dinsdagmiddag door het gemeentebestuur getrakteerd op het jaarlijks seniorenfeest. Zowat duizend Aalternaren gingen op de uitnodiging in, en kwamen afgezakt naar het Sportpark.

—------------------------------------------------

De gemeente Maldegem stelt met Nicholas Stuart een eigen jongerenpsycholoog aan. Nicholas Stuart is zelfstandig psycholoog, gespecialiseerd in kinderen en jongeren. Hij zal voortaan nauw samenwerken met de twee middelbare scholen, het OCMW en de sociale politie van Maldegem.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws