Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 11 november 2020

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 10 november 2020 door Crew

De Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina schrapt tegen eind volgend jaar duizend banen. Of er in Aalter banen zullen verdwijnen, is nog niet duidelijk. Onder druk van de directe en indirecte gevolgen van de coronapandemie, wil FrieslandCampina kosten besparen en de organisatie optimaliseren. In de fabriek in Aalter wordt verrast gereageerd op het nieuws want de laatste maanden is er echt veel werk in de fabriek in Aalter. Er werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd in nieuwe productielijnen in Aalter.

---------------

In 2020 is het 106 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Op 11 november herdenken we steevast het einde van ‘Den Groote Oorlog’ en brengen we ook hulde aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Omwille van de huidige coronamaatregelen zullen er geen optochten, huldemomenten of erediensten plaatsvinden. Daarom herdenken de lokale besturen in onze regio de slachtoffers door het neerleggen van bloemen aan herdenkingsmonumenten.

--------------------------

De stad Bruge plant deze maand 630.550 bloembollen in het openbaar domein. Voor elke inwoner worden vijf bloembollen geplant. De investering is beperkt met 52.000 euro, maar heeft een grote impact. De stad ziet er kleurrijker uit. Qua soorten zet Brugge vooral in op tulpen, narcissen en krokussen.

--------------------

De Oostkampse afdeling van N-VA verwelkomt twee nieuwe leden in haar bestuur. Met Julian Lopez (19) en Arnout Verstraete (20) worden twee jongeren aangetrokken.

Julian Lopez woont in de wijk Nieuwenhove en studeert Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Arnout Verstraete woont in Waardamme en is eveneens student Politieke Wetenschappen aan de UGent. Het is hun bedoeling om constructieve oppositie te voeren en positief naar de toekomst in Oostkamp te kijken.

-------------------------

Binnenkort starten er werkzaamheden in de Kaaistraat in Eeklo daar dient hoogspannningsnetbeheerder Elia en onderaannemer Lamote een kabelverplaatsing uit te voeren in de Zuidmoerstraat door middel van een gestuurde boring.

Gedurende de werken zal de Zuidmoerstraat tussen Patersstraat en Kaaistraat in Eeklo afgesloten zijn voor het gemotoriseerd verkeer.

--------------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist heeft vier jongemannen met verdovende middelen op zak betrapt. De jongeren, waaronder drie minderjarigen, liepen tegen de lamp tijdens een controle van hun wagen in Knokke-Heist. Ze hadden alle vier verdovende middelen bij. Een van de minderjarigen toonde eerst 7,9 gram marihuana, maar verborg nog 49,1 gram onder zijn trui. In de wagen trof de politie ook 31,7 gram hasj, een weegschaal en een mes aan. De minderjarige is in opdracht van het parket overgebracht naar een gesloten centrum voor jongeren.

--------------

In de Vaart-Zuid in Sint-Joris, bij Beernem, is maandag in de late namiddag een man zwaar ten val gekomen met zijn speed pedelec.

Het 39-jarige slachtoffer reed even voor 18 uur langs het kanaal in de richting van Brugge, toen hij plots tegen een metalen hek reed. De man kwam zwaar ten val en werd gewond overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge.

--------------------

In Aalter zijn nog steeds vijf oudstrijdersverenigingen actief. Vele leden hebben zelf de oorlog meegemaakt. Het lokaal bestuur bedankt de oud-strijders voor wat ze voor ons land hebben betekend. Op deze 11de november worden daarom bloemen neergelegd aan verschillende herdenkingsmonumenten. Omwille van de corona-maatregelen zijn er geen optochten.

------------

De politie Brugge beschikt vanaf nu over acht nieuwe dienstvoertuigen. Het gaat om zes Mercedes Vito combi’s, een celwagen en een commandowagen. De totale kostprijs bedraagt 740.000 euro.

De combi’s zijn bedoeld voor de dagelijkse interventieteams en zijn uitgerust met de oranje striping op de bumper. Dat verhoogt de zichtbaarheid en zo ook de veiligheid.

---------------------------

De Raad van Elf in Maldegem lanceert het nieuws dat er in 2021 wel degelijk carnaval zal zijn. Maar er komen geen massa-evenementen. En dus ook geen stoet.

Het thema van carnaval Maldegem wordt ‘Maskers op!’ Er zal onder meer een wandeling georganiseerd worden. 14 februari zou de 55ste avondstoet een jubileum worden in Maldegem maar dat zal dus een jaar uitgesteld worden.

----------------

De middenberm van de N9 in Eeklo krijgt eindelijk vorm. De wildernis van afgelopen zomer is weg en de komende weken zullen meer dan 100.000 vaste planten en bloembollen de grond in gaan.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws