Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 12 november 2020

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 12 november 2020 door Crew

Er is terug twijfel over deadline van de werken bij het station van Gent-Sint-Pieters

De werken liggen al twee jaar stil, maar zouden normaal volgend jaar weer van start moeten gaan. Het einde van de werken is voorzien voor 2027, maar dat zal toch worden geëvalueerd in functie van de continuïteit van het spoorverkeer. De werken duren nu al veel te lang zegt het Gentse bestuur en zetten een rem op de bereikbaarheid van de Gentse regio.

---------------

In Zeebrugge zijn dinsdagavond zestien transmigranten opgepakt tijdens een grote controleactie van de politie. De hele omgeving van Zeebrugge en de haven werd uitgekamd. Daarbij concentreerde de politie zich ook op de gebruikelijke schuilplaatsen van de transmigranten. Ondertussen pleegde het stadsbestuur al overleg met de hogere overheid rond de aanhoudende problematiek.

--------------------

In verschillende steden en gemeenten in onze provincie werd gisteren Wapenstilstand herdacht. Dat gebeurde voor één keer zonder publiek, door de coronamaatregelen.

---------------------

De gemeente Beernem heeft een nieuw oorlogsherdenkingsmonument voor de gesneuvelden van Oostveld onthuld. Het monument is een creatie van Beernems beeldhouwer Karel Van Roy.

Het huidig monument was in slechte staat en een restauratie gaf geen garantie op een langere levensduur. Het bestuur besliste daarom om een nieuw en duurzaam monument te laten maken ter nagedachtenis van de gesneuvelden van Oostveld.

--------------------

Het gemeentebestuur van Jabbeke schrijft een wedstrijd uit om tijdens de kerstperiode sfeer en gezelligheid te creëren in de verschillende straten en woonwijken. Inwoners worden opgeroepen om hun voortuin of woning te decoreren met kerstverlichting. De mooiste versieringen worden beloond met een mooie prijs.

-------------------

Nog tot 20 november wordt de Zuidmoerstraat in Eeklo tijdelijk onderbroken voor het verkeer, in de zone tussen de Patersstraat en de Kaaistraat. De werken kaderen in de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de Kaaistraat. Bezoekers van het Sociaal Huis van Eeklo op de Zuidkaai kunnen de parking nog bereiken via de Patersstraat.

---------------------

Schepen van Mobiliteit in Gent: Filip Watteeuw wil de bestaande autovrije zone in de Gentse binnenstad uitbreiden met 1 extra straat na verkeerstellingen: Er komen in de straat: Ajuinlei meer dan 5.000 fietsers per dag voorbij. Ze opnemen in de autovrije zone is vrij eenvoudig en wenselijk", klinkt het. Sinds 2017 heeft Gent de grootste autovrije zone van België. De uitbreiding zou al tegen volgende zomer een feit kunnen zijn, als iedereen het over de plannen eens raakt.

-----------------------

In de Sint-Donaasstraat in Zeebrugge merkten bewoners van een statig herenhuis woensdagmiddag even over 12 uur een brandgeur op. Ze namen het zekere voor het onzekere en alarmeerden de hulpdiensten. Die deden een grondige controle van het gebouw, waar meerdere appartementen in zijn ondergebracht, maar vonden niets verdacht. Mogelijk lag de brandgeur aan de verwarmingsinstallatie.

------------------------

Het Oostkampse gemeentebestuur wil de verenigingen van jeugd, sport en cultuur en de welzijnsschakels een extra subsidie toekennen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. In totaal zouden 100.000 euro aan bijkomende toelages toegekend worden. Ook de scholen zouden extra steun krijgen. Naast volksgezondheid en economisch welzijn, is sociale gezondheid de derde pijler waar het bestuur van Oostkamp in deze coronacrisis aandacht aan zal besteden.

--------------------

Studio Minne, een grote dansschool met vestigingen in Oost- en West-Vlaanderen, bouwt een openluchtoefenzaal van meer dan 100 vierkante meter om leerlingen veilig dansles te kunnen blijven geven: In Oudenaarde komt er een overdekte constructie met open wanden zodat er genoeg ventilatie is. Oudenaarde werd gekozen omdat deze plek vrij centraal ligt voor de leden. De eerste les bij dansschool studio Minne is al meteen na de verlengde herfstvakantie.

----------------------

Auteur Kristien Dieltiens heeft in de bibliotheek van Beernem 150 jeugdboeken geschonken voor de leerlingen van het derde leerjaar in de gemeente.

Kristien Dieltiens werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Veel van haar boeken zijn vertaald. Haar eerste jeugdroman, Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws