Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 november 2020

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 12 november 2020 door Crew

De stad Brugge investeert 900.000 euro in het lichtparcours Wintergloed. Maar Vlaams Belang heeft daar vragen bij. Het is in ieder geval een vreemd signaal naar de bevolking toe zegt fractieleider Stefaan Sintobin

Op een moment dat er in deze coronatijden een stijgende armoede en vereenzaming is geeft het stadsbestuur heel veel geld uit. Bijzonder wereldvreemd vindt Vlaams Belang fractieleider Stefaan Sintobin.

--------------

De Aalterse Noord-Zuidorganisaties, verenigd in MondiAalter, rekenen dit najaar op de steun en medewerking van u. Ten voordele van een een meisjestehuis in Bolivië kan je bij Karel Bockaert uit de Bellemstraat in Aalter Cava kopen. Karel Bockaert trok zelf naar Bolivië naar het meisjesthuis en zegt hoeveel kinderen daar opgevangen worden: ****

Kinderen uit Bolivië die in armoede leven doen er alles voor om te kunnen opgevangen worden: ****

Om het meisjestehuis te steunen kan je cava bestellen bij Karel Bockaert: **** en bestellen kan via 09 374 26 26

------------------------

In een chaotisch tennisjaar is de 16-jarige Noah Merre van TC Eeklo één van de revelaties. Zo slaagde hij er ondanks een beperkt programma toch in om in de Belgische ranking van plaats 178 naar plaats 123 te klimmen. Noah Merre maakt ondanks de coronaperikelen toch een positieve balans op van het voorbije jaar. Zo speelde de jonge tennisspeler uit Eeklo ITF-toernooien in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Tunesië.

----------------

Sinds vorig weekend zijn de randparkings rond het Drongengoed open, maar aan alle andere bossen in Aalter blijven de parkings afgesloten. Wie niet met de fiets of te voet naar het bos kan, wordt in Aalter de kans ontnomen om een natuur- of bosgebied te bezoeken zegt de partij Groen Aalter. Schepen van Toerisme Herlinde Trenson (CD&V) verdedigt de beslissing en zegt dat parkings mensen aantrekken van overal, en zorgen voor overrompeling van de natuurgebieden.

----------------------

De gemeente Sluis roept Vlamingen op om niet massaal bij hen te komen winkelen. Als ze dat toch doen, wordt gevraagd om op minder drukke momenten te komen. Net als bij ons is de horeca in Nederland dicht, maar alle winkels zijn er wel gewoon open. Het grootste doel is om drukte te vermijden, zeker in het komende weekend. In normale omstandigheden zien ze in Sluis graag Belgen komen, maar nu is dat even anders.

----------------------

In het centrum van Brugge werden gisteren volop kerstbomen geplaatst. De grootste exemplaren krijgen een prominente plaats in het stadsbeeld zoals op ‘t Zand, de Burg en op de Markt van Brugge. De grote kerstbomen komen dit jaar allemaal uit Luxemburg en ze zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Een aantal kleinere exemplaren komen op het Stationsplein, waar een heus kerstbomenbos opgebouwd wordt.

---------------

Karel Bockaert, èèn van de leden van de De Aalterse Noord-Zuidorganisaties uit Aalter organiseert een cava-verkoop ten voordele van een meisjestehuis in Bolivië - Zuid Amerika. Onlangs had Karel contact met de zusters van het tehuis over de coronacrisis in Santa-Cruz ***** Wanneer je het aantal sterfgevallen vergelijkt met ons land klopt het tellen in Bolivië volgens Karel niet ****

Niet alleen het corona-virus eist slachtoffers in Bolivië ******

Je hoorde Karel Bockaert uit Aalter over de situatie in Bolivië, bij Karel kan je cava ten voordele van Bolivië bestellen via 09 374 26 26.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws